Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, anunţă că nu este de acord cu prelungirea vacanţei şcolare de vară după 9 septembrie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, în conferinţă de presă, la Suceava, că nu este de acord ca vacanţa de vară să se prelungească după data de 9 septembrie, dată prevăzută acum pentru începerea anului şcolar. Ea arată că înţelege demersul hotelierilor de pe Litoral pentru a face profit, dar precizează că educaţia este foarte importantă în dezvoltarea viitoare a ţării. „Eu îi înţeleg pe cei care doresc să obţină profit. Este o valoare pe care o respect, profitul, şi îl respect şi pe cel care doreşte să obţină profitul, pentru că pe profit plăteşte şi impozit care ajunge şi la şcoli. Dar cred că întâi trebuie să promovăm interesul şcolilor. Când am stabilit această structură a anului de învăţământ, am avut în vedere numărul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează. Sigur că, dacă vom găsi o formulă mai raţională decât asta, ceea ce eu nu cred, nu am nimic împotrivă” a declarat ministrul Educaţiei. Ea a subliniat că, deocamdată, este în vigoare ordin de ministru ce stabileşte structura anului şcolar care arată că acesta începe în data de 9 septembrie. „Deocamdată despre 9 septembrie vorbim. Sigur, vă spun că au existat şi firmele de turism care au pârtii de schi care voiau ca vacanţa de iarnă să fie de două luni de zile, dacă se poate. Nu poţi să răspunzi favorabil tuturor cerinţelor, iar atunci, întotdeauna, se realizează acest echilibru, între interesul şcolii, major pentru mine şi ce înseamnă şcoala şi, sigur, interesele de natură economică. Până la urmă şi educaţia are un rol economic prin formarea celor care apoi produc profit. Cei care obţin profitul trebuie să se gândească şi la procesul de formare şi să-l protejeze” a spus Andronescu. Hotelierii de pe Litoral s-au plâns ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanţei şcolare de vară le va afecta afacerile şi i-au cerut să intervină pentru prelungirea acestei vacanţe. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: