Ministerul Educaţiei alocă bani pentru ca 76 de şcoli din judeţ să-şi amenajeze toalete

> Ecaterina Andronescu: Vor fi realizate prin sistem modular echipat cu toate instalaţiile necesare

Ministerul Educaţiei alocă sume de bani pentru ca 76 de şcoli din judeţul Suceava să îşi amenajeze toalete, a anunţat ministrul Ecaterina Andronescu, care nu a putut spune despre ce sumă este vorba, dar a subliniat că aceasta va soluţiona probleme şcolilor cu toalete în curte.

Ea a explicat că în acest an se alocă pentru întreaga ţară suma de 65 de milioane de lei, bani care, prin intermediul inspectoratelor şcolare, vor ajunge la primăriile care au şcoli cu toaleta în curte, fiind vorba despre 1100 de şcoli.

Andronescu a spus că aceste toalete ar urma să fie realizate prin sistem modular echipat cu toate instalaţiile necesare şi că evită să vorbească despre acestea ca fiind „containere”.

Potrivit ministrului, aceste module vor fi achiziţionate de primării, care ar urma să realizeze şi racordurile la reţeaua de utilităţi sau la fosa septică.

Ea a menţionat că în judeţul Suceava, pentru 24 de şcoli cu sub 50 de elevi se vor realiza toalete de capacitate mai mică, iar pentru celelalte se prevede amplasarea unor sisteme modulare.

La începutul anului şcolar 2018 – 2019, din totalul celor 741 de şcoli din judeţul nostru, 273 de unităţi de învăţământ aveau autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 468 nu aveau autorizaţie sanitară.

Potrivit statisticilor, din şcolile cu toaleta în curte au mai rămas circa 200, din care pentru 74 sunt proiecte cu finanţare prin PNDL pentru modernizare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: