PSD Suceava 2020

După ce Lumina Sfântă a ajuns la Suceava, a fost preluată de ÎPS Pimen care a oferit-o preoţilor spre a o distribui în judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani şi în regiunea Cernăuţi

> Gheorghe Flutur: Sper să putem face acest gest şi în anii următori. Pentru noi Bucovina înseamnă un leagăn al credinţei ortodoxe, un leagăn al toleranţei, al binecuvântării

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava, în jurul orei 21, de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, şi a fost oferită de ÎPS Pimen Suceveanul preoţilor care au distribuit-o apoi în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, dar şi în regiunea Cernăuţi.

Zeci de preoţi din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, dar şi din regiunea Cernăuţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat, la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, ÎPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul oraşului Salcea, Ilie Lungu.

ÎPS Pimen Suceveanul a preluat Lumina Sfântă şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroportul sucevean.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că pentru el este o mare bucurie, pentru că este al XI-lea an când la Suceava se aduce Lumina Sfântă.

„Bucovina este un tărâm binecuvântat de Dumnezeu. Sper să putem face acest gest şi în anii următori. Pentru noi Bucovina înseamnă un leagăn al credinţei ortodoxe, un leagăn al toleranţei, al binecuvântării” a spus Flutur.

El a arătat că sunt mulţi turişti care vin în Bucovina pentru a petrece sărbătorile pascale.

„Uitaţi-vă câţi turişti ne calcă pragul, cred că şi datorită faptului că oamenii vin să primească Sfânta Lumină în mănăstirile şi bisericile din această frumoasă parte din ţară” a spus Gheorghe Flutur.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, reprezentanţii protoieriilor s-au deplasat spre Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, respectiv spre zona Rădăuţi-Siret şi au oferit lumină preoţilor din aceste zone.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din 2009, fiind distribuită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt, ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde.

Anul acesta, Lumina Sfântă s-a aprins la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în jurul orei 14.30.

Delegaţia Patriarhiei Române, condusă de PS Timotei Prahoveanul, a ajuns sâmbătă seara pe aeroportul Internaţional Henri Coandă cu Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: