Douăzeci de posturi noi la Primăria Suceava

> „Nu am cerut noi, ci aşa ne-a dat Guvernul” a declarat primarul Ion Lungu > Astfel, „pentru unitatea administrativ-teritorială municipiul Suceava” sunt prevăzute 782 de posturi

 Municipiul Suceava este primul din ţară care a dezbătut şi aprobat, la începutul acestei luni, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2019. Însă deoarece în momentul respectiv Ministerul Finanţelor Publice nu comunicase anexa la bugetul de stat privind cheltuielile de personal ale unităţilor administrativ-teritoriale, a fost nevoie de o completare a hotărârii Consiliului Local prin care a fost aprobat bugetul. „Noi am aprobat bugetul pe 4 aprilie. M-am întâlnit cu alţi primari la Piatra Neamţ şi Bucureşti, iar nimeni nu avea aprobat bugetul. Noi am făcut un lucru bun” a declarat edilul-şef Ion Lungu.

Anexa cu plata cheltuielilor pentru personalul plătit prin intermediul municipalităţii, care aduce şi o majorare a numărului de posturi, a sosit după momentul votării bugetului Sucevei în deliberativul local, respectiv pe 11 aprilie, votul din partea aleşilor municipali fiind exprimat în şedinţa ordinară a acestei luni. „Aparent, creşte numărul de posturi la Primărie. Nu am cerut noi, ci aşa ne-a dat Guvernul” a punctat Ion Lungu.

În cauză sunt 20 de posturi, printre care unu la Evidenţa populaţiei; patru la Direcţia Poliţei Locale, întrucât a „crescut populaţia oraşului”, două la compartimentul pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, un post de şofer pentru microbuzul destinat transportării elevilor şi două posturi pentru monitorizarea post-implementare a proiectelor europene.

Astfel, în baza Ordonanţei Guvernului nr. 63 din 2010, privind modificarea şi completarea Legii nr. 273 din 2006 privind finanţele publice locale, Primăriei Suceava îi sunt alocate 782 de posturi, cu menţiunea că numărul maxim de posturi prevăzut nu se aplică capitolului bugetar „Învăţământ” finanţat din bugetele locale, precum şi capitolelor bugetare „Sănătate”, „Asigurări şi asistenţă medicală” şi „Servicii publice de interes local”, specializate, cu personalitate juridică, înfiinţate şi organizate în subordinea consiliului local prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale unităţii administrativ-teritoriale. Numărul maxim de posturi corespunzător municipiului Suceava a fost comunicat Primăriei prin adresa nr. 7.436 din 11 aprilie 2019 a Instituţiei Prefectului judeţului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: