DSVSA Suceava a aprobat funcţionarea a patru puncte temporare de sacrificare a mieilor

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, medicul veterinar Dănuţ Corneanu, a declarat, joi, că în judeţul Suceava a fost solicitată şi aprobată funcţionarea a patru puncte temporare de sacrificare a mieilor, care vor fi deschise în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

El a spus că aceste puncte temporare au fost aprobate sanitar veterinar şi funcţionează în perioada 15-28 aprilie 2019, în aceleaşi spaţii în care au funcţionat şi în anii trecuţi, respectiv două în Suceava, unul în localitatea Bursuceni şi unul în Pătrăuţi.

De menţionat este că ANSVSA a informat într-un comunicat de presă că amenajarea unui punct temporar de sacrificare se face ţinând cont de distanţele mari faţă de abatoarele autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, de numărul mare de miei destinaţi sacrificării în această perioadă, care trebuie să fie peste capacitatea de sacrificare proiectată a abatoarelor autorizate sanitar-veterinar din vecinătate, de asigurarea la nivel local a numărului suficient de personal sanitar-veterinar permanent care să realizeze controlul ante-mortem şi post-mortem al animalelor şi care să poată dispune măsuri în cazurile în care constată încălcări ale prevederilor legislaţiei în vigoare.

Funcţionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 15 – 28 aprilie 2019 (premergătoare Paştelui catolic, respectiv Paştelui ortodox), între orele 7 – 17. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: