Un punct de vedere

„Demers naţional pentru mai binele Ţării” – referendumul

După ani de ponegrire şi agresiuni verbale şi nu numai împotriva PSD – ALDE, a „guvernării toxice”, acum domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis s-a concentrat pe promovarea referendumului din 26 mai a.c. Iniţierea şi programarea unui act de consultare a populaţiei este un demers legal, normal şi în anumite împrejurări folositor.

În cazul nostru, când la 26 mai românii sunt aşteptaţi să voteze personalităţile din partidele politice pentru a reprezenta şi promova interesele românilor în Uniunea Europeană şi unde România are momente când este partener de mâna a doua sau chiar un fel de colonie, politica referendumului nu mai este prioritară. După luni şi luni în şir, domnul preşedinte s-a apropiat de subiectul acestui referendum cu temă referitoare la justiţie. Sunt însă posibile schimbări, dacă avem în vedere atâtea şi atâtea modificări de abordare a temelor de politică şi în care suveran se vrea a fi totdeauna domnia sa. Din discuţiile purtate cu cetăţenii, aceştia nu-s interesaţi de acest referendum mai cu seamă că nu le aduce niciun fel de schimbare nemijlocită în viaţa şi activitatea lor. Este adevărat că o asemenea preocupare a făcut să se reducă acuzaţiile la adresa guvernării care nu ar avea bani de pensii, nu dezvoltă economia, nu construieşte drumuri, şosele, poduri, spitale şi şcoli şi realizează doar o „golăneală la guvernare”. Şi tot din aceste cauze, domnul preşedinte nu a avut timp să se ocupe de propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a domnului procuror general Augustin Lazăr.

Cetăţenii sunt în general de acord cu modul în care guvernarea se ocupă de aplicarea programului de guvernare şi conducerea rotativă a Comisiei Uniunii Europene de la Bruxelles. Sunt necesare şi alte măsuri care să orienteze tineretul spre a se întoarce acasă şi a renunţa la înstrăinarea aceasta atât de mare pentru satul şi oraşul românesc. Orice firmă cu capital din ţară, orice demers promovat de un patron român ar trebui sprijinit puternic din partea tuturor şi cu deosebire din partea Guvernului PSD – ALDE.

Un domeniu nevalorificat la cotele necesare este domeniul agriculturii. Avem terenuri valoroase din punct de vedere al producţiei, avem o mare tradiţie pentru lucrările din acest domeniu şi putem dezvolta forme moderne de valorificare a producţiei agricole. Nu vinderea terenurilor agricole este soluţia pentru viitor, ci posesia fiecărui metru pătrat de teren agricol de către români şi dezvoltarea formelor auxiliare producţiei agricole din România. Universităţi agronomice de prestigiu avem, tradiţii importante în domeniu agrar avem, iar tineretul poate şi trebuie orientat spre profesii din sfera agriculturii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: