Nechifor cere o dezbatere largă pentru deblocarea proiectului de gaz de la Vatra Dornei

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a propus, vineri, o dezbatere largă pentru deblocarea proiectului de gaz natural pentru municipiul Vatra Dornei, la care să participe atât cei care conduc sau au condus judeţul, cât şi primarii municipiului Vatra Dornei.

„Ascunşi după corcoduşi, după comunicate de presă, mai mult sau mai puţin inteligente, nu cred că este suficient. Să venim fiecare dintre noi care am fost responsabili strict pe perioada noastră de responsabilitate şi să spunem oamenilor ce am făcut. Din 2000, Vatra Dornei nu are gaz metan şi am auzit în fiecare campanie electorală aceleaşi promisiuni sforăitoare” a spus Nechifor.

El a propus ca la dezbatere să participe şi Gheorghe Flutur, şi Gavril Mârza, şi Ioan Stan, şi primarii din Vatra Dornei care să spună ce au făcut concret şi să găsească soluţii.

„Să ne dăm mâna cumva, să lăsăm competiţia politică. Să discutăm ce soluţii există. Eu ca preşedinte al CJ Suceava de fiecare dată am spus adevărul, ceea ce a deranjat. Nu am avut posibilitatea să facem mai mult pentru că nu au fost oportunităţi şi ferestre de oportunitate. Acolo e un blocaj la nivel legislativ, un blocaj juridic între doi aşa-zişi proprietari pe pădurea bucovineană”, a spus deputatul.

El a arătat că sunt implicate atât Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, cât şi Romsilva şi a făcut un apel la ÎPS Pimen şi la cei care conduc Romsilva că poate se înţeleg între ei pentru acest proiect.

„M-am săturat ca om politic care am încercat să fac ceva să răspund pentru lucruri care nu-mi aparţin. M-am săturat să văd scandalul acesta între Arhiepiscopie şi Romsilva de parcă pădurea asta a dat-o Decebal sau Burebista nu ştiu cui. Pădurea asta e a sucevenilor. De ce ne batem joc aşa de mult de oameni? De ce nu avem capacitatea pentru 14 ha de pădure, pentru gazul metan la Vatra Dornei să ne dăm mâna cu toţii? Şi eu, şi Flutur, şi ÎPS Pimen şi cei de la Silvic şi miniştrii şi Dragnea şi Iohannis şi toţi. E mai simplu să ne înjurăm, să ne aruncăm ocară, să ne spălăm pe mâini şi să plecăm mai departe şi cei din Dorna îngheaţă şi acum iarna şi plătesc facturi uriaşe pentru că chiar nu am înţeles nimic din spiritul Bucovinei?”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că a trecut prea mult timp ca să nu se înţeleagă că soluţia nu e în politică, ci la suceveni.

„Cer public Romsilva, Ministerului şi Guvernului să încheie odată procesul respectiv. S-au certat unii cu alţii. Au câştigat cei de la silvic în august 2016 şi a fost fereastră atunci când puteau să facă lege. Nu mai eram eu preşedinte, nu mai era Ponta premier. Era Flutur cu Cioloş şi nu au profitat de nouă luni cât nu a mai fost proces când puteau să facă transferul legal şi nu au făcut-o. A venit momentul aprilie 2017 când silvicul a cerut pădurea de parcă e a lor. Au act de proprietate de la Sf. Petru?”, a spus deputatul Pro România.

El a arătat că în litigiu sunt sute de mii de hectare şi că pentru deblocarea proiectului e nevoie doar de 14 hectare.

„Sunt 14 hectare pe un traseu greu, montan, care ar da şansa Dornei să viseze la turism, la viitor, la dezvoltare, că e praf oraşul”, a spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: