Viaţa de mănăstire din Bucovina, redată în săptămânalul german „Die Zeit”

>Acesta prezintă experienţa fotografului Oliver Mark la Mănăstirea „Sf. Ioan Iacob” Corlăţeni de la Pojorâta: „Nu e de pe această lume”

Experienţa fotografului german Oliver Mark, care a trăit mai multe zile la mănăstiri din Bucovina, unde a făcut fotografii cuprinse în expoziţia „Bucovina – Mănăstirile trăiesc”, a ajuns în prestigiosul săptămânal german „Die Zeit”.

Oliver Mark arată că a petrecut cinci zile la 1.300 metri altitudine ca sa vadă cum trăiesc călugării, fiind de părere că aceasta viaţă nu este „de pe această lume” şi că în mănăstirile româneşti timpul rămâne nemişcat.

Fotograful german a povestit cum a ajuns la Mănăstirea „Ioan Iacob” Corlăţeni după ce a urcat pe un drum abrupt de macadam şi cum a stat cinci zile la 1.300 de metri altitudine, pentru a surprinde viaţa călugărilor în imagini.

Fotograf de vedete precum Tom Hanks, Cate Blanchett ori Anthony Hopkins sau de oameni politici importanţi ca Angela Merkel, el a vrut să cunoască viaţa călugărilor şi să afle cum trăiesc ei.

Oliver Mark vorbeşte şi de proiectul pe care l-a făcut împreună cu directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, în parteneriat cu Muzeul Naţional din Liechtenstein din Vaduz.

El spune că directorul muzeului sucevean caută mereu să realizeze conexiuni cu zona central-europeană, pentru ca peisajul cultural din zona frontierei de est a UE să nu fie marginalizat, mai ales că zona are monumente UNESCO, cum este Mănăstirea Moldoviţa, pe care a vizitat-o.

Expoziţia de fotografie „Bucovina – Mănăstirile trăiesc” a fost pentru prima dată prezentată la Suceava, iar acum este prezentată în Vaduz, urmând să fie prezentată la Berlin.

Catalogul de imagini însoţitor este trilingv, textele fiind în limba română, germană şi engleză. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI