Prima parcare supraterană din Suceava va fi amenajată lângă sediul Primăriei

 Prima parcare supraterană din cele zece prevăzute să se construiască într-o primă etapă în municipiul Suceava va fi amenajată lângă sediul Primăriei.

Primarul Ion Lungu a anunţat că, în partea a doua a anului, se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie.

„În partea a doua a anului vom aproba indicatorii pentru prima parcare supraterană, ori cu fonduri europene, ori fără, în spate la Primărie” a spus Lungu în conferinţa săptămânală de presă.

El a anunţat în luna februarie că în 2019 va începe proiectul pentru realizarea a cinci parcări supraterane cu plată, menţionând că aşteaptă până la mijlocul anului să vadă dacă se va crea o axă nouă de finanţare cu fonduri europene pentru astfel de parcări sau dacă vor fi finanţate cu fonduri proprii.

Edilul-şef a reamintit că, în exerciţiul financiar 2007 – 2013, au fost făcute cele două parcări subterane din zona centrală a municipiului, iar el a pregătit zece proiecte pentru parcări supraterane, însă în actualul exerciţiu financiar nu sunt prevăzute astfel de proiecte şi că el speră ca, la mijlocul anului, când se vor face relocări de fonduri pe axe, să se înfiinţeze o asemenea axă pentru amenajarea de parcări, existând solicitări în acest scop din partea primăriilor din ţară.

Astfel, sunt propuse ca amplasamente zona Primăriei, zona Pieţei Agroalimentare Centrale, zona parcului cu steaguri, strada Meseriaşilor, zona Taylan, hotel Bucovina, zona Albina, zona Mobila din George Enescu, zona Proiect Bucovina şi Zamca, în zona Protopopiatului.

„Parcările sunt relativ mici, cu 140 de locuri, pentru că suprafeţele sunt mici” a precizat Lungu. El a arătat că cele zece parcări ar costa circa 11 milioane de euro.

„Am prins 100.000 de lei pentru studii, să pregătim aceste parcări, iar dacă nu se va crea o axă specială, voi propune să facem într-o primă fază cinci parcări cu banii Primăriei şi să folosim sistemul de democraţie participativă, iar sucevenii să voteze care sunt «cele mai prioritare»” a spus primarul.

Primarul a explicat că terenurile identificate sunt libere de sarcini şi că nu intenţionează să realizeze astfel de parcări în zone unde sunt garaje, pentru că ar exista probleme cu proprietarii.

Potrivit primarului, pentru municipiu vizează sensuri unice, parcări supraterane, poduri şi rute ocolitoare, pentru fluidizarea traficului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: