Ion Lungu recunoaşte marea problemă a drumurilor desfundate din municipiul Suceava

> Edilul-şef a anunţat străzile care vor fi asfaltate în acest an, dar şi străzile pe care Primăria nu poate interveni, fiind ale unor dezvoltatori imobiliari

Primarul Ion Lungu a anunţat, miercuri, străzile care vor fi asfaltate în acest an prin pro-gramul de întreţinere şi reparaţii de străzi şi a prezentat şi care sunt străzile de pământ din municipiu pe care Primăria nu poate interveni pentru că sunt private, deţinute de dezvoltatori imobiliari.

„Municipiul Suceava are marea problemă a drumurilor desfundate, a gropilor” a spus Lungu, care a arătat că municipalitatea se pregăteşte să finanţeze lucrările cu suma de 30 de milioane de lei în bugetul pe acest an.

„O mare problemă sunt străzile de pământ. Pe unele le putem asfalta şi unele nu se pot asfalta pentru că nu sunt în proprietatea Primăriei, ci a unor investitori imobiliari” a precizat Lungu.

El a spus că cei care locuiesc pe strada Petre Ţuţea au ameninţat că fac grevă, dar că dezvoltatorul vrea teren la schimb.

Primarul a arătat că i s-a spus să vorbească cu Nelu Mercedes, o persoană pe care nu o cunoaşte, şi le-a transmis proprietarilor de case să meargă ei să soluţioneze problema transferului de proprietate, dar că aceştia ar fi trebuit să fie atenţi când s-a făcut vânzarea şi să se intabuleze cu cota indiviză din stradă.

„Mi s-a spus să vorbesc cu Nelu Mercedes. Nu am soluţie legală la Nelu Mercedes” a spus Lungu.

El a arătat că a luat la pas cartierele, pentru a stabili care sunt străzile pe care urmează să fie asfaltate.

Astfel, vor fi asfaltate străzile Crângului (Burdujeni-sat), Barbu Delavrancea (Burdujeni-sat), Ştefan Luchian (Burdujeni-sat), Ştefan Tomşa (zona centrală), Micşunelelor (Iţcani), Traian Ţăranu (Obcini), Pictor Şerban Rusu Arbore (zona ANL), Traian Popovici (zona Lanişte), Eugen Lovinescu (Aleea Dumbrăvii), Pictor Dumitru Da-cian (Aleea Dumbrăvii), Eternităţii (Burdujeni Sat), Emil Cioran, Nicolae Titulescu, Iuliu Maniu (zona Tătăraşi), Ştefan Dracinschi (zona centrală), Dobrilă Eugen (Burdujeni-sat), Epaminonda Bucevschi (Iţcani), Solidarităţii (zona centrală), Zimbrului (zona centrală), Nicolae Cătănescu (Lanişte), Petru Comărnescu (zona Tătăraşi), Andrei Bernath (Iţcani), Decebal (Iţcani), Vasile Lupu (Iţcani) şi Dragomirna (Iţcani).

El a arătat că în cartierul Lanişte, unde circa 90% din străzi sunt private, se va asfalta o stradă principală care să adune fluxul de pe străduţele din zonă.

Potrivit primarului Lungu, în zona Aleea Dumbrăvii se va moderniza o stradă importantă pentru a se culege traficul de pe străduţe.

În zona Tărăraşi, de la str. Ştefan Dracinschi se merge pe Ştefan Tomşa, de unde pe străzile Nicolae Titulescu, Emil Cioran şi se va ajunge la zona de agrement, pe străzi asfaltate.

Primarul Ion Lungu a prezentat şi străzile private pe care municipalitatea nu poate interveni până când acestea nu intră în proprietatea Primăriei. Străzile private sunt Maior Anton Ionescu, Arthur Gorovei, Calistrat Hogaş, Camil Petrescu, Cezar Petrescu, Cristofor Simionescu, Demostene Botez, Eusebie Popovici, George Bacovia, Gheorghe Asachi, Gheorghe Cozorici, Grigore Vieru, Eftimie Bârleanu, Ileana Bardă, Ioan Slavici, Josef Schmidt, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Magda Isanos, Marin Preda, Marin Sorescu, Moldoviţa, Nicolae Porumbescu, Nicu Gane, Octavian Goga, Teodor Bălan şi Titu Maiorescu. Majoritatea acestor străzi sunt în cartierele noi, în mod special în Lanişte şi Aleea Dumbrăvii.

„S-au făcut dezvoltări imobiliare, dar străzile nu sunt ale Primăriei” a menţionat Lungu.

El a făcut un apel celor care locuiesc pe străzile respective să rezolve problema „pentru că dacă strada nu este a Primăriei nu se poate interveni”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: