DGASPC Suceava eliberează bilete de călătorie gratuită de transport interurban persoanelor cu handicap şi pentru asistenţii sau însoţitorii lor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a anunţat, marţi, că de miercuri a început eliberarea de bilete gratuite de călătorie pentru persoanele cu handicap.

DGASPC Suceava arată că, potrivit HG nr. 1017 din 20 decembrie 2018 pentru aprobarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, art.2, „În termen de 15 zile de la publicarea prezentei hotărâri, pentru fiecare mod de transport se va stabili prin ordin comun al ministrului transporturilor şi al ministrului muncii şi justiţiei sociale un model de convenţie privind transportul persoanelor cu handicap, denumită în continuare Convenţia”.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale şi ministrul Transporturilor au emis Ordinul nr. 124/28.01.2019 şi respectiv 546/20.02.2019 prin care se stabilesc trei modele de convenţie privind transportul persoanelor cu handicap cu trenul, cu autobuzele sau microbuzele şi cu navele. Acest ordin a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 150 din 26.02.2019.

„Începând cu data de 27.02.2019, DGASPC Suceava va elibera bilete de călătorie gratuită cu respectarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap.

Eliberarea biletului de călătorie gratuită se face de DGASPC numai în baza cererii persoanei cu handicap, reprezentantului legal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens dată de către persoana cu handicap/reprezentantul legal, după caz sau în baza cererii asistentului personal pentru următoarele categorii de persoane: a) persoanele cu handicap grav; b) persoanele cu handicap accentuat; c) însoţitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezenţa acestora; d) asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav; e) însoţitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezenţa acestora; f) persoanele cu afecţiuni renale care necesită hemodializă; g) asistenţii personali sau însoţitorii persoanelor cu handicap care necesită hemodializă” informează DGASPC Suceava.

 Cererea se depune la DGASPC şi va cuprinde numărul, data documentului de încadrare pe baza căruia se solicită biletele de călătorie gratuită şi acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Pe baza cererii, DGASPC eliberează numărul de bilete de călătorie gratuită cuvenit, stabilind valabilitatea acestora. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: