În necesarul Jandarmeriei Suceava

Dronă pentru supravegherea manifestărilor de amploare şi camere video pentru autovehicule

> Pentru jandarmii montani se solicită bani pentru schiuri şi echipamente de schi

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava ar avea nevoie de 23 de camere video pentru autovehicule, dar şi de o dronă pentru supravegherea manifestaţiilor de amploare, potrivit unui document al ATOP Suceava privind planul strategic de ordine şi siguranţă publică pentru anul 2019.

În document se arată că la IJJ asigurarea tehnică cu autovehicule este realizată în procent de 33% faţă de prevederile tabelei de înzestrare, existând 60 autovehicule dintre care 53 funcţionale, şapte ATV-uri, un vehicul UTV, trei remorci, două bărci cu motor de cinci persoane, respectiv zece persoane.

„Creşterea performanţei structurilor operative în îndeplinirea misiunilor de ordine şi siguranţă publică reprezintă obiectivul principal al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, iar prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, garantarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale, a funcţionării instituţiilor statului reprezintă scopul” se precizează în strategie.

În vederea îndeplinirii obiectivului propus de inspectorat, este necesară finanţarea din surse extrabugetare, prin intermediul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), pentru asigurarea unui program partenerial pentru atragerea unor fonduri în vederea asigurării suportului logistic a unor campanii de prevenire, dar şi asigurarea fondurilor necesare în vederea achiziţionării unor echipamente de schi (costum schi, schiuri cu beţe şi legături, clăpari, cască, ochelari) necesare structurilor de jandarmi montani din judeţ pentru desfăşurarea în condiţii optime a misiunilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale de pe pârtiile de schi şi a misiunilor de identificare, salvare şi transportul persoanelor care au suferit accidente pe pârtiile de schi, suma necesară fiind de 176.800 de lei.

Totodată, se solicită achiziţia a 23 de camere de filmat auto Novatek T 801 full HD, card memorie 64 GB viteza 10x cu 16.100 lei.

„Montarea acestor echipamente de supraveghere video pe autovehicule unităţii implicate în îndeplinirea misiunilor de ordine şi siguranţă publică este indispensabilă, întrucât imaginile stocate de către aceste camere pot contribui substanţial la clarificarea unor aspecte cu privire la modul de acţiune al efectivelor aflate în serviciu, la atitudinea şi comportamentul persoanelor care au săvârşit sau sunt pe cale să săvârşească fapte antisociale, dar şi la responsabilizarea elementelor de dispozitiv în ceea ce priveşte acţiunile cetăţeanului (eliminarea eventualelor abuzuri ale forţelor de ordine)” se specifică în document.

Importanţa montării acestor echipamente este dată de şi de faptul că înregistrările efectuate prin intermediul acestora ar putea constitui mijloace de probă în accepţiunea noilor coduri care ar folosi, pe de o parte, la probarea faptelor antisociale constatate de către efectivele de jandarmi şi, pe de altă parte, la probarea eventualelor fapte de ultraj asupra jandarmilor ori la înlăturarea numeroaselor acuzaţii neîntemeiate cu privire la presupusurile abuzuri asupra cetăţenilor.

Se doreşte şi achiziţionarea unei drone DJ Phantom 3 Advanced, cu acumulatori dronă, încărcător acumulatori, card memorie, monitor Huud plus Parasolar tableta pentru drona Phantom, costul fiind de 4.540 lei, dar şi o tabletă Samsung Galaxy TAB S 2 VE T 719/8 inci, 1,8 GHz, 3 GB RAM, 32 GB, 4 GB, cu 2.000 de lei, pentru manevrarea dronei.

„Achiziţionarea acestor echipamente este necesară pentru vizualizarea în timp real a manifestărilor de mare amploare care se desfăşoară în spaţiul public, în vederea evaluării situaţiei operative şi luării deciziilor optime în acest sens” se mai arată în document. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: