Atletism

Dorin Andrei Rusu, de la CSM Dorna Vatra Dornei, va reprezenta România la Campionatul European indoor

Cei mai buni sportivi din România vor participa la Campionatul European de atletism în sală de la Glasgow, care se va desfăşura între 1 şi 3 martie.

Federaţia Română de Atletism va deplasa în Scoţia 12 sportivi, din lot făcând parte şi atletul sucevean Dorin Andrei Rusu, legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei. Sportivul antrenat de Cristian Prâsneac a reuşit să realizeze baremul pentru Europene la sfârşitul săptămânii trecute, la Istanbul, în urma unei curse în care a izbutit să devină vicecampion balcanic de seniori în proba de 1500 de metri.

Atletul în vârstă de doar 20 de ani se anunţă o mare speranţă a atletismului românesc, acesta având deja în palmares un titlu de campion european de juniori, în 2017, în Italia, la Groseto, şi mai multe medalii câştigate în întrecerile naţionale şi balcanice.

În lot se regăseşte şi aruncătorul de greutate Andrei Gag, legitimat în prezent la CSM Bucureşti, care era înregimentat însă la CSU Suceava în 2016, când reuşea să devină vicecampion mondial la Portland, în SUA.

Iată lista completă a sportivilor care vor reprezenta România la Campionatele Europene Indoor de la Glasgow: Andrea Mikloş (400 m), Daniel Petre Rezmiveş (60 m), Marina Andreea Baboi (60 m), Andrei Marius Gag (greutate), Alina Rotaru (lungime), Bianca Răzor (800 m), Claudia Bobocea (1.500 m şi 3.000 m), Daniela Stanciu (înălţime), Alexandru Terpezan (60 m), Ionuţ Neagoe (60 m), Dorin Andrei Rusu (1.500 m) şi Florentina-Costina Iusco (lungime). Baremul pentru Europene a fost realizat şi de Andreea Panţuroiu (triplusalt). Sportiva de la CSM Bucureşti nu va putea concura însă în Scoţia din cauza unei accidentări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: