Din cauza întârzierii bugetului

Suceava aproape că nu mai are bani pentru plata facturilor 

> „Dacă proiectul de buget se aprobă în luna februarie a anului următor, înseamnă că lucrurile nu merg cum trebuie în această ţară” este de părere viceprimarul Lucian Harşovschi, menţionând, însă, că nu se va ajunge la un blocaj  > Primarul Ion Lungu amintea că nu ar fi pentru prima dată când autorităţile locale se văd puse într-o asemenea postură

Întârzierea cu care este aprobat bugetul de stat provoacă disfuncţionalităţi în administraţia publică locală. Aşa susţine Lucian Harşovschi, care a declarat ieri că  în condiţiile imposibilităţii aprobării bugetului Sucevei, cea de-a douăsprezecea parte din cheltuielile anului 2018 nu mai oferă acoperire pentru plata facturilor înregistrate la primărie.

 „Referindu-mă la serviciul pe care îl gestionez personal, cel de salubritate, din luna februarie nu se mai pot înregistra facturi. Sperăm ca în această lună să aprobăm bugetul, cu toate că s-a spus că, pentru aceasta, trebuie să treacă 17 zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial” arată viceprimarul. Totuşi, el spune că nu se va ajunge la blocarea activităţii serviciilor publice, existând soluţii pentru ca o situaţie de acest gen să fie evitată.

„Vom găsi soluţii pentru ca activitatea Primăriei Suceava să nu se blocheze, deoarece nu este normal acest lucru. Însă  ne este îngreunată activitatea, inclusiv pe latura de investiţii, iar dacă în ianuarie aveam bugetul aprobat, puteam face licitaţiile necesare” a explicat Lucian Harşovschi.

La rându-i, Ion Lungu, primarul Sucevei, amintea că nu ar fi pentru prima dată când autorităţile locale se văd puse într-o asemenea postură. „Bineînţeles că şi noi, autorităţile locale, vom aproba bugetul cu întârziere, dar au fost ani când a fost aprobat prin luna martie” a subliniat primarul.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a blocat bugetul de stat pentru anul 2017, atunci când a refuzat învestirea în funcţie a lui Sevil Shhaideh, premierului nominalizat de PSD  după câştigarea alegerilor parlamentare de această formaţiune politică.

„S-a mai întâmplat atunci când a fost schimb de guverne, dar atunci când este continuitate la guvernare, iar proiectul de buget se aprobă în luna februarie a anului următor, înseamnă că lucrurile nu merg cum trebuie în această ţară. Dacă nu «duduie» cum spun unii, economia mai are puţin şi bubuie, şi iată la ce valoare a ajuns euro” a precizat Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Unde-i lege nu-i tocmeala. Parca asa “mistocarea” primarul decizia de a-si ajusta dupa lege iar salariile cu ceva techini in plus. Ghinion, ce sa-i faci. Guvernul nu e vaca de muls. Mai dati afara, reduceti,carpiti,obtineti fonduri elvetiene,japoneze,indiene si urniti caruta. Ori esti manager si stii sa te descurci, ori nu mai esti. Nu poti fi copil de bani gata care asteapta ca taticul sa-ti rezolve problemele ce au legatura cu banii

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: