Copii de nota 10

Ne-am deprins să aflăm că în diferite clasamente europene suntem pe ultimele locuri. Iată însă că deunăzi s-a diseminat informaţia Eurostat potrivit căreia „copiii din România sunt cei mai sănătoşi din Europa”, numărul celor care nu sunt (înregistraţi ca fiind) bolnavi depăşind 99% la toate categoriile de vârste, conform unor date la nivelul anului 2017. Astfel, copiii noştri sunt campioni la sănătate la vârstele de sub 5 ani (alături de cei din Bulgaria, Malta, Italia); de asemenea, la sub 9 ani (urmaţi de cei din Cipru, Italia, Grecia); de asemenea, la sub 15 ani (urmează Italia şi Bulgaria). În general, fiind ei, între 0-15 ani, cei mai sănătoşi tineri europeni (urmaţi fiind de cei din Letonia, Estonia şi Polonia).

În aceeaşi zi, într-un context local (intenţia ministerială de informatizare învăţământului), se resuscita informaţia că peste 25% dintre copiii României (potrivit Organizaţiei „Salvaţi Copiii”) îşi consumă între 6 ceasuri pe internet într-o zi de şcoală, ei ajungând la aproape 50% pe net într-o zi fără şcoală. Zic unii că asta le-ar dăuna, că accesul la tehnică le-ar suci minţile. Poate că da, poate că nu, depinde. Statistic, copiii români par a fi cei mai sănătoşi de pe continentul unit administrativ. Îi creştem, îi învăţăm aşa cum suntem în stare (fie cu tabletă online, fie cu privată la capătul tăpşanului de educaţie fizică) şi-i „exportăm” în Occident (de la olimpici, la îngrijitori de bolnavi/ bătrâni). Sunt unii, poate că pesimişti de felul lor, care zic că prin 2080 vom fi/ rămâne, între graniţe, vreo paişpe milioane. Ce dacă, treaba lor!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: