Cătălin Nechifor:

Bugetul nu va fi promulgat în luna februarie

Vicepreședintele pentru administrație publică al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a apreciat, luni, că Liviu Dragnea încearcă să amâne cât se poate de mult adoptarea bugetului pentru anul 2019, pentru a ascunde lipsa de bani pentru acoperirea promisiunilor făcute.

Nechifor a explicat că lipsa de fonduri necesare funcționării normale a administrației este vizibilă, mai ales că pentru acoperirea deficitului de la bugetul asigurărilor sociale se transferă de la Ministerul Muncii la administrația publică locală obligația de a asigura plățile pentru asistența socială pentru persoanele cu handicap și însoțitorii lor și salariile pentru personalul neclerical.

„Încearcă să ascundă lipsa de bani transferând aceste atribuții autorităților locale. Deja am semnale că primarii sunt îngrijorați că vor avea probleme de funcționare majore, iar la investiții nici nu se pot gândi” a spus deputatul Pro România.

El a arătat că Liviu Dragnea a încercat „o fentă” și „a driblat cu bugetul serviciilor, a pasat cu sănătatea, cu satele pe care le scoate din noroi și cu copilașii țărișoarei”, dar că, de fapt, Liviu Dragnea trage de timp.

„În niciun caz nu dorește sa treacă repede bugetul. Doar a întârziat deja 3 luni, iar acum câteva nopți își pozau viitorul care sună bine. Motivul e simplu și l-am mai spus vineri: bugetul se aplică în luna imediat următoare publicării în Monitorul Oficial” a spus Nechifor.

El a adăugat că tăierea bugetelor avizate de CSAT îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să retrimită bugetul în Parlament, ceea ce înseamnă reluarea discuțiilor, astfel că, practic, promulgarea va putea fi făcută abia în martie.

„Așadar 3 luni din acest an au fost salvate, iar vinovatul de serviciu va fi Klaus Iohannis, căruia deja îi pregătesc dosarul pentru înaltă trădare” a mai spus Nechifor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI