De la începutul anului

Primăria Suceava a scăpat de datorii de 12 milioane de lei

> „Până pe 31 martie nu vom mai avea niciun fel de datorii, achitate urmând a fi inclusiv cele ale instituţiilor subordonate” susţine primarul Ion Lungu

În această perioadă, preocuparea cea mai importantă a autorităţilor administraţiei publice locale sucevene ar trebui să fie aprobarea bugetului municipiului. Aceasta potrivit primarului Ion Lungu, care, în şedinţa extraordinară de vineri, le-a spus consilierilor municipali că, din păcate, „nu există încă veşti de la Bucureşti”.

Lungu avansează propunerea că bugetul municipiului Suceava va fi aprobat, „cel mai probabil”, cu prilejul întrunirii ordinare din luna februarie. Până atunci, în vederea prefigurării veniturilor şi cheltuielilor pentru anul în curs, întâlniri preliminarii sunt programate a avea loc atât cu consilierii locali, cât şi cu directorii unităţilor de învăţământ de raza urbei. În cazul acestora din urmă, Lungu a evidenţiat că, în contul grădiniţelor, colegiilor naţionale, liceelor şi şcolilor, au fost achitate datorii care însumau circa 1 milion de euro, volum aflat în scădere vizibilă.

„Vom încerca să avem aceste discuţii, deşi nu există încă o bază foarte concretă pentru fundamentarea bugetului. Vrem să ne facem temele, iar pe măsură ce de la Guvern vom avea sumele prevăzute în bugetul de stat, vom definitiva şi bugetul local” arată primarul. Conform lui, bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2019 al municipiului este estimat la aproximativ 300 de milioane de lei, valoare la nivelul celei votate de Consiliul Local pentru anul 2018. În noul an fiscal-bugetar, Suceava intră cu plăţi restante însumând 16 milioane de lei, datorii cu circa 50% mai mici decât cele din urmă cu un an, care se ridicau la 30 de milioane de lei. Potrivit edilului-şef, în perioada trecută din 2019, Primăria Suceava a reuşit să scape de datorii 12 milioane de lei.

„Până pe 31 martie nu vom mai avea niciun fel de datorii, achitate urmând a fi inclusiv cele ale instituţiilor subordonate” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: