Rugbi, Divizia Naţională

Program avantajos pentru CSM Suceava, dar mai dificil pentru RC Gura Humorului, în play-off

La începutul acestei săptămâni, la sediul Federaţiei Române de Rugbi, a avut loc tragerea la sorţi pentru faza a doua a sezonului din Divizia Naţională. După tragerea la sorţi a fost stabilită ordinea echipelor pentru conturarea tabelei Berger în play-off şi a turului/returului din play-out şi implicit programul meciurilor din această fază, dar şi stadioanele pe care se vor disputa. Sucevenii de la CSM Suceava, pregătiţi de antrenorul Marius Colţuneac, vor începe play-off-ul cu un meci mai accesibil, acasă, cu RC Bârlad, iar mai apoi vor juca la Petroşani, echipă neînvinsă în acest sezon, care a câştigat ambele întâlniri cu sucevenii. În etapa a treia, CSM-ul va juca din nou acasă, cu RC Griviţa Bucureşti, la Gura Humorului, şi-n ultima etapă, pe teren propriu, cu cealaltă pretendentă la titlu, CS Năvodari.

„Cred că se putea şi mai rău pentru noi la această tragere la sorţi. Preferam să jucăm acasă cu Petroşani, dar până la urmă una din deplasări e la Gura Humorului, ca şi cum ar fi acasă. Vor fi meciuri dificile şi strânse, pentru că fiecare îşi doreşte să termine cât mai sus. Sper să avem tot lotul valid, să nu avem accidentări şi cu o pregătire bună sper să ne prezentăm onorabil şi să terminăm cât mai sus, chiar dacă primul obiectiv a fost îndeplinit”, a explicat antrenorul sucevenilor, Marius Colţuneac. CSM Suceava se va reuni oficial pe data de 4 februarie.

Humorenii pregătiţi de Andrei Varvaroi, Ştefăniţă Rusu şi Mihai Coca au un program mult mai greu, cu primele două etape în care vor juca acasă, cu favoritele la finală, Petroşani şi Năvodari, dar şi cu Suceava, şi două deplasări în care vor întâlni echipe mai accesibile, Bârlad şi Griviţa Bucureşti.

„Din punct de vedere sportiv, această tragere nu ne este favorabilă, dar dacă ne gândim la cheltuieli, programul ne avantajează. Începem cu cele mai dificile meciuri, pe teren propriu, cu Petroşani şi Năvodari, două echipe foarte greu de bătut, ce sunt favoritele la titlu, dar evităm două deplasări lungi. Avem două meciuri în deplasare, la echipe puţin mai accesibile decât favoritele, partide pe care le-am fi preferat acasă, pentru a avea avantajul terenului propriu. Noi ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a ajunge aici, şi în play-off avem posibilitatea să ne măsurăm forţele cu cele mai bune echipe din Divizia Naţională şi să vedem la ce nivel ne aflăm. Trebuie să gândim în perspectivă, deoarece avem un lot tânăr şi să vedem unde este potenţial de creştere, iar aceste meciuri tari ne ajută în acest sens”, a explicat managerul jucător al echipei Rugby Club Gura Humorului, Ştefăniţă Rusu.

În această fază, toate echipele vor porni cu 0 puncte, iar play-off-ul este programat în perioada 30 martie–27 aprilie, primele patru clasate urmând să se califice în semifinale, iar câştigătoarele în final pentru titlu. Play-out-ul se va disputa în aceeaşi perioadă în sistem tur-retur între echipele CSU Arad, CSM Sibiu şi CSM Galaţi.

Program play-off:

      Etapa 1, 30 martie

RC Gura Humorului – CS Ştiinţa Petroşani

CS Năvodari – RC Griviţa

RC Bârlad – CSM Suceava

      Etapa a II-a, 6 aprilie

RC Gura Humorului – CS Năvodari

CS Ştiinţa Petroşani – CSM Suceava

RC Griviţa – RC Bârlad

      Etapa a III-a, 13 aprilie

CS Năvodari – CS Ştiinţa Petroşani

RC Bârlad – RC Gura Humorului

CSM Suceava – RC Griviţa

      Etapa a IV-a, 20 aprilie

CS Năvodari – RC Bârlad

CS Ştiinţa Petroşani – RC Griviţa

RC Gura Humorului – CSM Suceava

      Etapa a V-a, 4 mai

RC Bârlad – CS Ştiinţa Petroşani

CSM Suceava – CS Năvodari

RC Griviţa – RC Gura Humorului

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI