Noi îmbolnăviri de rujeolă

> Au fost diagnosticaţi şi internaţi trei fraţi cu vârste sub 5 ani din municipiul Rădăuţi > Părinţii au refuzat vaccinarea micuţilor

După o perioadă de 4 luni, în contextul epidemiei naţionale de rujeolă, la începutul anului au reapărut şi în judeţul Suceava noi îmbolnăviri, a anunţat, miercuri, directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu.

Ea a menţionat că au fost diagnosticaţi şi internaţi în spital trei fraţi, nevaccinaţi, cu vârste sub 5 ani, din municipiul Rădăuţi.

„Părinţii au refuzat vaccinarea micuţilor, atât la vârsta recomandată, cât şi ca măsură de protecţie pentru ceilalţi doi frăţiori, în momentul diagnosticării primului dintre ei” a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această boală extrem de contagioasă, rujeola fiind o infecţie virală care poate evolua cu complicaţii majore, ce pot merge până la deces.

DSP Suceava menţionează că vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de un an şi ulterior la vârsta de 5 ani.

„Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte” mai arată sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI