Lucrările de reabilitare a sediului Primăriei Suceava, scoase la licitaţie a treia oară

> Consiliul Local urmează să aprobe o majorare a cheltuielilor cu manopera, valoarea investiţiei urmând să crească de la 6,27 milioane de lei la 7,71 de milioane de lei, respectiv cu 1,44 de milioane de lei > „Toţi care au venit până acum au cumpărat documentaţia s-au interesat pe SEAP, au cerut clarificări, dar nu s-au mai prezentat la licitaţie” susţine primarul Ion Lungu

Autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Suceava vor lansa o nouă licitaţie pentru desemnarea firmei constructoare care va face lucrările cu finanţare europeană de creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei. Deoarece, până acum, la licitaţii nu s-a prezentat vreo societate specializată, prin hotărâre a Consiliului Local devizul de lucrări din august 2017, depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est şi actualizat în ianuarie 2018, va suferi o reactualizare. Primarul Ion Lungu spune că în acesta va fi inclusă o creştere a valorii manoperei, ca urmare a transferării contribuţiilor la bugetului asigurări sociale obligatorii de la angajator la angajat. Drept urmare, valoarea investiţiei ar urma să crească de la 6,27 milioane de lei la 7,71 de milioane de lei, respectiv cu 1,44 de milioane de lei. Suma este neeligibilă în proiecte europene şi va fi suportată de bugetul local municipal. „Am scos de două ori la licitaţie lucrările de creştere a eficienţei energetice a Primăriei Municipiului Suceava, dar nu s-a prezentat nimeni. Toţi care au venit până acum au cumpărat documentaţia, s-au interesat pe SEAP, au cerut clarificări, dar nu au mai intrat la licitaţie, ceea ce poate însemna că, în documentaţie, este ceva în neregulă. Ca urmare, am avut o discuţie cu proiectantul, a corectat-o în ultimele două săptămâni, a prezentat această reactualizare pe care o vom supune aprobării Consiliul Local” a declarat primarul Ion Lungu.

Pe 10 octombrie 2018, edilul-şef anunţa că la licitaţia deja ţinută nu s-a arătat interesată nicio societate, punând reticenţa pe seama complexităţii intervenţiilor, dar şi a lipsei mânii de muncă cu calificarea necesară. Licitaţia pentru desemnarea constructorului a fost reluată „de urgenţă” pe 31 octombrie, însă firma care a cumpărat caietul de sarcini nu a mai intrat şi în etapa finală.

Contractul de finanțare a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei municipiului Suceava” cu fonduri disponibile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon” avea, iniţial, o participare de 150.000 de lei din partea bugetului local sucevean, reprezentând 2% din total. Durata de realizare este de 24 de luni, printre principalele intervenţii la clădirea administrativă din Areni numărându-se îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de preparare şi transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor şi înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI