În 2018

Creştere cu peste 60% a numărului de înmatriculări de autovehicule 

> Anul trecut, „accent deosebit s-a pus pe aspectele care pot cauza prejudiciu mare, cum ar fi furturile de vehicule, eludarea taxelor vamale şi a accizelor, dar şi pe evaziunea fiscală”, se arată într-o informare a Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor

În 2018, parcul auto al judeţului Suceava a crescut cu 20.695 autovehicule, respectiv 9,51%, ajungându-se la un total de 238.226 de autovehicule. Aşa evidenţiază o informare a Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor al judeţului Suceava, conform căreia, anul trecut, în aceste condiţii, „lucrătorii serviciului au desfăşurat un volum considerabil de muncă pentru deservirea publicului”. Potrivit statisticii, în creştere a fost şi numărul persoanelor cu permise de conducere, acesta ajungând la 241.920 de posesori, însemnând un plus de  6.580 de conducători auto, respectiv cu 4,13% mai mulţi comparativ cu 1 ianuarie 2018. Sursa citată reliefează că, pe linia înmatriculării vehiculelor şi autorizării provizorii, în intervalul 1 ianuarie – 31decembrie 2018, cei opt lucrători de la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor au făcut 42.137 de operaţiuni de  înmatriculare în circulaţie a vehiculelor, cu 28.023 mai multe, raportat la aceeaşi perioadă din 2017; 16.781 de transcrieri, cu 8.822 în plus faţă de anul precedent; 23.255 de operaţiuni de înmatriculare pentru prima dată în România, în creştere cu 1.920 în comparaţie cu 2017. Totodată, procesate  au fost 42.013 de certificate de înmatriculare, cu un plus de 16.400 faţă de anul precedent şi s-au  atribuit 19.303 de autorizaţii provizorii şi plăcuţe  pentru vehiculele înregistrate provizoriu, până la definitivarea documentelor pentru înmatriculare definitivă. Din acest punct de vedere, statistica arată o scădere cu 5.830 a numărului de autorizaţii provizorii.  În 2018, au fost efectuate şi 21.425 de radieri auto din evidenţe, ca urmare a schimbării proprietarului, la cererea proprietarului, dar şi în caz de dezmembrare, furt şi export, numărul operaţiunilor fiind în creştere cu 18.773.

„Activitatea s-a axat, mai ales, pe creşterea nivelului profesional al angajaţilor Serviciului, desfăşurarea tuturor activităţilor în interesul persoanei şi al comunităţii, cât şi pe asigurarea legalităţii operaţiunilor efectuate. În acest sens, s-a pus accent deosebit pe aspectele care pot cauza prejudiciu mare, cum ar fi furturile de vehicule, eludarea taxelor vamale şi a accizelor, dar şi pe evaziunea fiscală” se arată în informarea  Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor al judeţului Suceava, în care se mai precizează că preocupare s-a manifestat şi pentru scurtarea timpului de efectuare a operaţiunilor, amenajarea spaţiului de lucru cu publicul şi oferirea de lămuriri asupra posibilităţilor legale de soluţionare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: