150 de transportatori suceveni au închiriat un avion pentru a protesta la Bruxelles faţă de Pachetul de Mobilitate 1

Circa 150 de suceveni, membri ai Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri Bucovina – ATM Bucovina, erau prezenţi ieri, la Bruxelles, pentru a protesta faţă de Pachetul de Mobilitate 1, aflat în dezbaterea Parlamentului European.

Protestul este organizat de transportatori din Bulgaria, Polonia şi România, la el participând circa 300 de reprezentanţi ai unor structuri ale transportatorilor.

Cel mai mare număr de protestatari provine din Suceava, fiind vorba de 150 de suceveni care au închiriat o aeronavă Air Bucharest, pentru a ajunge la Bruxelles la acest miting.

Înaintea discuţiilor din comisia de specialitate din Parlamentul European, europarlamentari români au discutat cu protestatarii şi le-au spus că vor face tot posibilul ca proiectul să nu fie adoptat în forma actuală.

Unul dintre participanţii la protest, Ştefan Cucoradă, a arătat că cei mai mulţi protestatari vin din Suceava, pentru că ei sunt uniţi.

„Noi vorbim de unitatea din Bucovina şi de aceea suntem constituiţi într-o asociaţie – ATM Bucovina” a spus Ştefan Cucoradă.

Transportatorii sunt îngrijoraţi că măsurile Pachetului Mobilitate 1 vor conduce la reducerea semnificativă a transporturilor rutiere internaţionale operate de transportatorii români în UE, cu consecinţe negative asupra economiei României, în condiţiile în care transportul rutier de mărfuri este principalul contributor la exportul de servicii al României, conform datelor BNR.

„Solicităm eurodeputaţilor români, membri în TRAN, să respingă ferm amendamentele restrictive de compromis propuse de raportorii TRAN pentru dosarele cheie ale Pachetului Mobilitate” arată reprezentanţii UNTRR.

În cursul zilei de ieri urma să fie exprimat votul în comisia de specialitate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: