Gheorghe Flutur cere primarilor din Dorna, Humor şi Câmpulung să se asocieze pentru a exploata inteligent pârtiile judeţului

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la puţine momente după inaugurarea oficială a celei mai lungi pârtii de schi din Moldova, cea de al Câmpulung Moldovenesc, de pe masivul Rarău, că în perioada următoare va pune umărul la constituirea Asociaţiei Montane de Turism „Poiana Bucovinei”.

Flutur a anunţat că le va adresa o invitaţie primarilor din oraşele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei de a participa la o întâlnire comună care să aibă ca rezultat înfiinţarea acestei asociaţii.

„Începută cu aproape 10 ani în urmă, în sfârşit pârtia din munţii Rarăului se pregăteşte să funcţioneze. Eu sunt bucuros pentru această zi. În primul rând câştigă Bucovina, câştigă turismul din zonă, câştigă municipiul Câmpulung Moldovenesc. Cred că este una dintre cele mai frumoase pârtii, o pârtie domoală, foarte atrăgătoare, cu peisaje superbe. Pe o rază de 30 de kilometri în jurul Câmpulungului sunt circa 200 de pensiuni turistice, cu peste 6.000 de locuri de cazare. Va fi o atracţie deosebită. De aceea, în perioada imediat următoare voi adresa o invitaţie primarilor din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei să înfiinţăm Asociaţia Montană de Turism”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a ţinut să adauge că îşi pune mari speranţe în modul în care asociaţia ar putea gestiona turismul de iarnă în judeţ.

„Gura Humorului are pârtie, de astăzi are şi Câmpulungul şi are şi Vatra Dornei pârtii de schi. Cred că o ofertă inteligentă, grupată, prin gestionarea împreună a acestor staţiuni turistice va face să câştigăm, aşa cum Sinaia, Azuga, Buşteni, pe Valea Prahovei, au făcut deja. Pentru că avem nevoie aici în Bucovina de revigorarea turismului”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: