Trei suceveni trimişi în judecată pentru furt şi mărturie mincinoasă

 Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a sesizat Judecătoria Fălticeni cu judecarea cauzei privind trei inculpaţi din judeţul Suceava. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi mărturie mincinoasă. Potrivit procurorilor, doi dintre ei au comis furtul în luna mai a.c., când au dat o spargere la o locuinţă particulară. „În timp ce unul dintre inculpaţi asigura paza, un alt inculpat a pătruns prin efracţie într-o locuinţă situată în mediul rural, de unde a sustras bani şi bijuterii din aur, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de aproximativ 25.000 lei, nerecuperat” se arată în rechizitoriul întocmit de anchetatori. Cel de-al treilea inculpat, fiind audiat în calitate de martor, a făcut afirmaţii mincinoase, susţinând, contrar adevărului, că el este autorul faptei.

Trimiterea în judecată a unor persoane reprezintă o etapă a procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: