Din inima României, la ceas aniversar !

În a doua parte a lunii noiembrie 2018, în Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava s-a derulat proiectul „Din inimă, României, la ceas aniversar!”, coordonat de dnele profesoare Magdalena Rangu, prof. istorie-geografie, şi Adriana Muntean, prof. ciclul primar.

Toate cadrele didactice ale şcolii, împreună cu elevii, s-au implicat activ în desfăşurarea proiectului. Acesta s-a concretizat în activităţi variate: pavoazarea claselor şi a holurilor cu panouri (cuprinzând informaţii istorice, lucrări ale elevilor, obiecte tradiţionale), concursuri, dezbateri, întâlniri cu personalităţi, recital de poezii şi cântece patriotice.

Ziua Bucovinei, 28 noiembrie, a fost marcată de elevii claselor primare într-un loc special, drag sufletelor lor: Biserica Sfânta Vineri. După o slujbă emoţionantă de comemorare a eroilor neamului, corul de copii îndrumat de doamnele Munteanu Adriana, Atitienei Tatiana, Bordeianu Geanina, Vartolomei Lăcrămioara, Movileanu Lenuţa, Fărtăiş Dorina, coordonate de profesorul de religie care semnează aceste rânduri, au oferit un program de cântece patriotice. Copiii au simţit importanţa momentului, cântând cu înflăcărare despre eroii neamului şi fluturând cu patriotism steagurile tricolore. Celor 200 de românaşi, îmbrăcaţi în costume populare, li s-a alăturat în cânt inimosul părinte Dinu Airinei. Dumnealui s-a arătat impresionat de felul în care elevii şi-au exprimat dragostea de neam şi ţară. La fel de pătrunşi au fost şi enoriaşii bisericii, prezenţi şi ei la acel moment, lăudând iniţiativa şcolii şi a cadrelor didactice de a educa tânăra generaţie în spiritual istoriei şi a respectului faţă de credinţa strămoşească.

Copiii au plecat acasă cu bucurie şi entuziasm, uniţi în cântec şi simţiri, după o zi în care au conştientizat că trăiesc zile speciale: Centenarul Marii Uniri. (Prof. PETRU ILINCĂI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: