Numărul cardurilor europene de sănătate, în primele 10 luni ale anului 2018, în creştere

Preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Victor Cristi Bleorţu, a declarat pentru NewsBucovina, că în primele 10 luni ale acestui an au fost eliberate 6.382 de carduri europene, în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost eliberate 5.748 de carduri europene.

„Cardul european acordat asiguraţilor este gratuit atât cardul, cât şi certificatul provizoriu, deschid dreptul titularului la servicii medicale, care devin necesare (şi nu pentru tratarea afecţiunilor existente), pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv şi nu poate fi utilizat pe teritoriul României”, a explicat Bleorţu.

El a precizat că începând cu jumătatea lunii martie 2016, conform modificărilor legislative, perioada de valabilitate a cardului european a crescut de la 6 luni la 1 an de la data emiterii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: