Aproape 2000 de suceveni au fost diagnosticaţi săptămâna trecută cu viroză respiratorie sau pneumonie

Aproape 2000 de cazuri de viroză respiratorie şi de pneumonie s-au înregistrat în judeţul Suceava în cursul săptămânii trecute, iar peste 100 de persoane care au fost diagnosticate cu aceste afecţiuni au necesitat internarea în spital pentru tratament de specialitate.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Grădinariu, în săptămâna 12-18 noiembrie 2018, în judeţul Suceava au fost raportate 1634 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 64 de internări, precum şi 339 de cazuri de pneumonie, cu 40 de internări, nefiind înregistrat niciun caz de gripă.

Grădinariu a precizat că în acelaşi interval s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere 3109 persoane din judeţul Suceava.

Reamintim că Ministerul Sănătăţii a repartizat pentru sezonul rece 2018-2019 judeţului Suceava 2520 de doze de vaccin antigripal într-o primă tranşă, dozele fiind distribuite cu prioritate către: Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, secţiilor cu risc crescut din cadrul spitalelor (UPU, CPU, ATI, Maternitate, Boli Infecţioase) şi medicilor de familie pentru vaccinarea cazurilor deosebite care se încadrează în grupele de risc (persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni-64 ani aflate în evidenţa medicilor de familie cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardio-vasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei uman; gravide; persoane, adulţi, copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani).

O a doua tranşă, însumând 2400 doze, a ajuns la DSP Suceava în prima decadă a lunii octombrie, iar cea de a treia tranşă, cu 14.500 de doze de vaccin antigripal, a fost repartizată instituţiei sucevene în data de 17 octombrie 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: