Primarul Ion Lungu propune semaforizarea trecerii pentru pietoni de la Palatul de Justiţie

> Facem orice pentru creşterea siguranţei în trafic, dar şi şoferii trebuie să respecte regulile, a precizat edilul-şef

 Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că trecerea pentru pietoni de la Palatul de Justiţie, care este foarte bine semnalizată şi marcată, ar urma să fie şi semaforizată după accidentul grav produs săptămâna trecută, când o femeie a fost lovită mortal, iar fiica ei de un an şi 6 luni a fost rănită grav.

Lungu a spus în conferinţa săptămânală de presă că acea trecere pentru pietoni este foarte bine marcată şi semnalizată şi că nu-şi explică cum a reuşit şoferul respectiv să aibă acea viteză excesivă la o oră de vârf.

El a menţionat că se ia în calcul semaforizarea acestei treceri pentru pietoni, dar a subliniat că şi şoferii trebuie să fie atenţi şi să respecte regulile de circulaţie pentru evitarea accidentelor.

„Nu-mi explic cum a prins o asemenea viteză între cele două treceri de pietoni” a spus Lungu, arătând că era şi oră de vârf.

El a anunţat că Primăria Suceava colaborează cu Poliţia Rutieră pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru creşterea siguranţei în trafic. „Sunt dispus să facem orice pentru creşterea siguranţei în trafic” a precizat Lungu.

Reamintim că Parchetul Judecătoriei Suceava a transmis că, în cazul accidentului de pe trecerea de pietoni de la Palatul de Justiţie, în urma căruia maiorul Irina Airinei a murit, iar fetiţa sa în vârstă de un an şi jumătate a fost grav rănită, bărbatul de la volan circula cu o viteză total neadaptată, reuşind să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: