Pentru perioadele cu temperaturi scăzute şi ninsori abundente

Autorităţile sanitare sucevene au solicitat spitalelor, SAJ şi firmelor care transportă pacienţi dializaţi să trateze cu maximă atenţie cazurile sociale

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că instituţia a transmis tuturor unităţilor sanitare cu paturi din judeţul Suceava, Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, ca şi firmelor care transportă pacienţi dializaţi o adresă prin care se solicită acestora să trateze „cu maximă atenţie” cazurile sociale, respectiv persoanele fără adăpost sau fără capacitate de a se apăra contra frigului, în contextul în care se înregistrează temperaturi scăzute şi ninsori abundente.

În adresă se menţionează că persoanele fără adăpost sau fără capacitate de a se apăra contra frigului nu trebuie lăsate la locul unde au fost depistate, fiind obligatorie găsirea unei soluţii de internare într-o unitate spitalicească sau azil/ adăpost de noapte.

„Se va acorda o atenţie deosebită şi pacienţilor care urmează să fie externaţi în perioadele cu avertizări de cod de ninsoare, viscol sau ger. Se va solicita sprijinul aparţinătorilor sau al autorităţilor locale pentru persoanele cu risc. Trebuie avut în vedere modul în care aceste persoane ajung la domiciliu şi dacă se pot descurca singure la domiciliu în condiţiile sus menţionate” se arată în comunicat.

În cazul pacientelor aflate în ultima lună de sarcină sau al celor cu sarcină cu risc şi al pacienţilor dializaţi este recomandată transportarea lor din timp la unităţile sanitare, în situaţiile în care există avertizări cod de ninsoare şi viscol puternic. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: