Albumul Marii Uniri, pentru 28 de „cetăţeni ai Centenarului” din Suceava

Primăria Municipiului Suceava a comandat şi recepţionat 50 de albume personalizate dedicate Marii Uniri. Primarul Ion Lungu a precizat că pe 28 Noiembrie, când este aniversată Unirea Bucovinei cu România, albumul va fi înmânat la 28 de personalităţi ale municipiului.

„Este un album deosebit, personalizat, al Primăriei Municipiului Suceava. Avem 50 de asemenea de albume, care vor fi date, în primul rând, celor 28 de personalităţi care vor fi premiate drept «cetăţeni ai Centenarului». Este un album deosebit, în interiorul acestuia fiind găsite toate etapele unirii, toate unirile, ale Basarabiei, ale Bucovinei, Transilvaniei şi realizarea României Mari” a spus edilul-şef.

Potrivit lui Ion Lungu, lista premiaţilor va fi prezentată în curând, iar înmânarea se va face la statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare, atunci când vor fi inaugurate şi lucrările de reabilitare a monumentului din Dealul Cetăţii de Scaun. Tot cu acest prilej, „sucevenilor Centenarului” li se va înmâna câte o plachetă personalizată şi medalia Bucovinei aniversare.

Primăria Suceava a comandat, în cinstea sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, 300 de medalii aniversare „Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara”. Medalii aniversare vor fi conferite şi altor personalităţi sucevene şi naţionale. (VIA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: