Centru de transfer de cunoştinţe

… Între Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi companii din domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii din Regiunea Nord-Est a României

 La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava va avea loc marţi, 13 noiembrie a.c., de la ora 12.00, în Aulă Corp E, conferinţa de lansare a proiectului cu titlul „Centru pentru transferul de cunoştinţe către întreprinderi din domeniul ICT – CENTRIC”.

Potrivit unui comunicat de presă, obiectivul general al proiectului constă în realizarea unui centru de transfer de cunoştinţe între Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi companii activând în domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii (TIC) în Regiunea Nord – Est a României, cu prioritate acordată companiilor din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ.

Reprezentanţii USV au arătat că rezultatele aşteptate în urma implementării proiectului sunt: o ofertă de expertiză a USV adresată în special întreprinderilor din regiunea Nord-Est; minimum 10 expresii de interes din partea unor întreprinderi din zonă ce doresc să acceseze oferta de expertiză a USV prin implicarea în proiect; minimum 20 întâlniri individuale cu întreprinderi din Regiunea Nord-Est pentru identificarea nevoilor acestora şi adaptarea ofertei de expertiză a USV la nevoile identificate; o sesiune de instruire având ca temă oferirea de servicii suport pentru întreprinderi de către o universitate; cel puţin 10 noi întreprinderi, faţă de cele ce şi-au manifestat interesul în perioada de pregătire a proiectului, vor depune expresii de interes pentru a fi implicate în activităţi de tip B şi C; minimum 2 întreprinderi din Regiunea Nord-Est care au accesat infrastructura CD a USV pe baza unor contracte subsecvente încheiate în cadrul prezentului proiect; minimum 6 întreprinderi din Regiunea Nord-Est cu care au fost încheiate şi derulate contracte de colaborare cu USV în vederea derulării unor activităţi de cercetare industrială.

„Contractul de finanţare Cod SMIS 119722 a fost semnat în data de 13 iunie 2018, iar perioada de implementare a proiectului este de 60 de luni”, arată sursa citată.

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 15.403.125,00 Lei, din care valoarea cofinanţării UE este de 11.300.630,25 Lei.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: