La Suceava, timp de două zile

Activităţi culturale ale Centrului Naţional de Cultură a Romilor

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher (CNCR – RK) şi Secretariatul General al Guvernului anunţă acţiuni ale proiectului cultural „Caravana Marii Uniri” care se vor desfăşura, în zilele de 8 şi 9 noiembrie a.c., în municipiul Suceava.

Potrivit informaţiilor furnizate de Mihai Neacşu, director al Romano Kher, în cadrul proiectului, CNCR – RK „intenţionează să organizeze activităţi culturale, cu participarea autorităţilor locale şi a oamenilor de cultură, pe tema cunoaşterii şi înţelegerii diversităţii culturale, a promovării educaţiei interculturale şi combaterii stereotipurilor şi prejudecăţilor referitoare la minorităţile din România”.

Pe 8 noiembrie, la Palatul Administrativ al Sucevei, de la ora 12, este programată conferinţa „Contribuţia minorităţilor naţionale la dezvoltarea României – Trecut. Prezent. Viitor”, urmată de vernisajul unei expoziţii cuprinzând obiecte meşteşugăreşti, elemente de port tradiţional şi lucrări de pictură; de la ora 18.30, la Auditorium „Joseph Schmidt”, un moment artistic – dansuri ale minorităţii rome şi minorităţilor reprezentative regiunii Moldova, urmat de concertul extraordinar al ansamblului Romano Kher, avându-l ca invitat special, la acordeon, pe Emy Drăgoi.

A doua zi, de la ora 18.30, la Auditorium „Joseph Schmidt”, este programat spectacolul de teatru „Mangipe prandemasqe/ Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Sandu. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: