În prima jumătate a anului

Deficit comercial de 55,6 milioane de euro în judeţul Suceava

> Numai în luna iunie, acesta a fost de 12,5 milioane euro, din care doar la animale vii şi produse animale a fost de 1,7 milioane de euro

Volumul mărfurilor exportate în luna iunie 2018 din judeţul Suceava, în valoare de 48.548 mii euro, a fost mai mic decât volumul mărfurilor importate, 61.017 mii euro, astfel încât balanţa comerţului internaţional în judeţ, în luna iunie 2018, prezintă un deficit comercial de 12.469 mii euro, a informat Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Suceava.

Sursa citată arată că principalele secţiuni care au înregistrat excedent comercial au fost: produse din lemn, exclusiv mobilier (17,5 mil. euro), pastă de lemn, hârtie, carton şi articole din acestea (0,5 mil. euro), mărfuri şi produse diverse (0,4 mil. euro), produse alimentare, băuturi şi tutun (0,1 mil. euro).

Pe de altă parte, deficit comercial au înregistrat secţiunile: metale comune şi articole din acestea (7,2 mil. euro), maşini şi aparate; echipamente electrice; aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile (6,5 mil. euro), produse chimice (5,5 mil. euro), materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea (5,3 mil. euro), mijloace şi materiale de transport (2,6 mil. euro), animale vii şi produse animale (1,7 mil. euro), articole din piatră, ipsos, ciment, ceramică, sticlă şi din materiale similare (1,2 mil. euro), materiale textile şi articole din acestea (0,9 mil. euro), produse vegetale (0,6 mil. euro), încălţăminte, pălării, umbrele şi articole similare (0,3 mil. euro), instrumente şi aparate optice, fotografice, cinematografice, medico-chirurgicale şi similare; ceasuri; instrumente muzicale; părţi şi accesorii ale acestora (0,2 mil. euro), produse minerale (0,2 mil. euro), grăsimi şi uleiuri animale sau vegetale (0,1 mil. euro), piei crude, piei tăbăcite, blănuri şi produse din acestea (0,1 mil. euro).

DJS Suceava arată că gradul de acoperire a importurilor prin exporturi în luna iunie 2018 a fost de 79,6%, iar gradul de acoperire al importurilor cu exporturi din judeţul Suceava în luna iunie 2018 a fost mai mic cu 2,3% faţă de gradul de acoperire înregistrat la nivel naţional (81,9%).

Totodată, se precizează că în perioada 1.01 – 30.06.2018, în judeţul Suceava s-a înregistrat un deficit comercial de 55.603 mii euro, gradul de acoperire al importurilor cu exporturi din judeţul Suceava în primele 6 luni fiind de 82,9%, mai mic cu 2,2% faţă de gradul de acoperire înregistrat în aceeași perioadă a anului 2017. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: