Prosperitatea cetăţenilor se bazează pe cinstea conducătorilor şi integritatea magistraţilor

 Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj ferm din Cetatea de Scaun a Sucevei, că libertatea şi prosperitatea comunităţilor s-au bazat întotdeauna mai degrabă pe libertatea cetăţenilor, pe cinstea conducătorilor şi pe integritatea magistraţilor, decât pe grosimea zidurilor fortificaţiei.

Iohannis a spus într-o alocuţiune rostită cu prilejul oferirii drapelului naţional Cetăţii de Scaun a Sucevei că „aceasta este un loc care nu a fost niciodată cucerit”.

„Este un simbol al capacităţii şi hotărârii românilor, oamenilor acestor locuri, care, timp de generaţii, au apărat ce au avut mai valoros, ce au avut mai important: libertatea, identitatea naţională şi drepturile lor de oameni liberi” a spus Iohannis.

El a arătat că provine dintr-o altă cetate care nu a putut fi cucerită vreme de secole.

„Aşa cum poate ştiţi, eu provin dintr-o cetate care, la fel ca cea a Sucevei, nu a putut fi cucerită timp de secole, pentru că libertatea şi prosperitatea comunităţilor s-au bazat întotdeauna mai degrabă pe libertatea cetăţenilor, pe cinstea conducătorilor şi pe integritatea magistraţilor, decât pe grosimea zidurilor fortificaţiei” a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a subliniat că, astăzi, românii le cer cu tărie demnitarilor ţării să se ridice la aceleaşi înalte standarde morale.

„Suntem împreună, uniţi ca în urmă cu 100 de ani, hotărâţi în a ne apăra proiectul de societate pe care ni-l construim de aproape trei decenii. O societate fără ziduri, deschisă, unită prin respectul democraţiei, o adevărată cetate de scaun a libertăţii şi a drepturilor omului, funcţionând prin domnia legii în folosul binelui comun. Îi salut pe cei care lucrează pentru o astfel de Românie, cu ei mă simt profund solidar!” a transmis Iohannis. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: