Primarul Ion Lungu a identificat, la Oradea, soluţii pentru probleme ale Sucevei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, vineri, că a avut, la Oradea, în marja şedinţei Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România, o întâlnire cu primarul Ilie Bolojan, cu care a discutat despre soluţionarea mai multor probleme comune.

Astfel, el a spus că a avut discuţii punctuale cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, referitoare la canalizaţia cablurilor, un proiect pe care municipalitatea suceveană vrea să îl lanseze în următoarea perioadă, despre fluidizarea traficului rutier, dar şi despre proiectul privind consolidarea malurilor râului Criş şi realizarea zonelor de recreere, un proiect similar urmând să fie propus pentru a fi realizat în zona râului Suceava.

„Municipiul Oradea este un exemplu de bune practici la nivelul oraşelor din România”, a spus primarul.

În ceea ce priveşte şedinţa Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România, care a avut loc la Oradea, el a spus că s-au purtat discuţii privind Codul Administrativ, repartizarea cotelor din impozitul pe venit pentru anul 2019, primarii de municipii susţinând o cotă de 66% pentru primării, 22% la consiliile judeţene şi 12% într-un cont distinct la finanţe.

Totodată, s-a discutat şi despre modul de gestionare a deşeurilor.

El a solicitat sprijinul AMR în problema urgentării emiterii normelor metodologice de către Ministerul Mediului pentru transferul pădurilor parc către autorităţile locale.

Ion Lungu a propus conducerii AMR ca în perioada viitoare, o şedinţă a Comitetului Director să se desfăşoare şi la Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: