Actorii Teatrului Municipal „Matei Vişniec” vor susţine şase spectacole la Chişinău, Iaşi, Bucureşti şi Sfântu Gheorghe

Luna octombrie 2018 este plină de evenimente la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava.

Potrivit reprezentanţilor teatrului, pe scena suceveană se va juca o nouă premieră, vor fi spectacole proprii şi invitate pentru multiple categorii de public, dezbateri şi concerte.

Totodată, în luna octombrie, actorii Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava vor susţine şase spectacole, în patru turnee, la festivaluri internaţionale de teatru, unul din ele în afara graniţelor ţării.

Primul turneu din octombrie va avea loc la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 3 – 6 octombrie.

Actorii suceveni vor participa la FESTIS, ediţia a III-a – Festivalul Internaţional de Teatru „10×10=100 ani: De la naţional la universal”, proiect în cadrul Programului Centenar iniţiat de ICR Chişinău, organizat de Teatrul Naţional Satiricus I.L. Caragiale Chişinău.

Vor fi prezentate următoarele spectacole: pe 4 octombrie, „Proştii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu; pe 5 octombrie, „Kebab”, de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan.

Un alt turneu va avea loc pe 7 octombrie, la Iaşi, unde actorii vor participa la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, ed. a XI-a, organizat de Teatrul Luceafărul Iaşi, cu următoarele spectacole: „Pisici”, un spectacol concert de Bobo Burlăcianu, şi „Mimesis” – performance în Palas Mall.

În perioada 15 -17 octombrie, actorii suceveni se vor afla în turneu la Bucureşti, unde vor participa la „FEST(in) pe Bulevard”, festival internaţional de teatru organizat de Primăria Capitalei şi Teatrul Nottara. Pe 16 octombrie, în sala mare a Teatrului Odeon, va fi prezentată piesa „3 Surori”, de A. Cehov, regia Catinca Drăgănescu, o producţie Asociaţia Punctart şi TMMVS.

De la Bucureşti actorii vor pleca la Sfântu Gheorghe, unde pe 18 octombrie, vor juca „Sub Apă”, de Ella Carmen Greenhill, regia Sebastian Marina, în cadrul Festivalului Naţional D-BUTAN-T, dedicat tinerilor scenografi.

O nouă premieră pe scena Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava va avea loc pe 25 octombrie, de la ora 19.00, când se va juca spectacolul „Noapte bună, tăticule!” de Jean Poiret, în regia lui Alexandru Grecu. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: