Primarul Ion Lungu, după o discuţie cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici:

Pentru asigurarea încălzirii oraşului ar putea fi primite fonduri printr-o rectificare bugetară sau prin credite de Trezorerie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit, marţi, cu ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, cu care a discutat despre situaţia municipiului Suceava în ceea ce priveşte asigurarea căldurii în sistem centralizat.

Ion Lungu a declarat că a avut, marţi, o întâlnire, la Bucureşti, cu ministrul Finanţelor, Orlando Teodorovici pe tema asigurării încălzirii oraşului în iarna 2018 – 2019. El a spus că primarii participanţi la această întâlnire au prezentat fiecare situaţia din oraşul său.

„Am prezentat situaţia în care am ajuns la Suceava, în principal din cauza faptului că lemnul de foc nu mai este considerat biomasă, stocul de masă lemnoasă fiind ca şi inexistent, astfel că trebuie să funcţionăm pe gaz metan” a declarat primarul.

Ion Lungu a spus că a primit asigurări că primarii vor fi sprijiniţi printr-o rectificare bugetară viitoare, după analiza situaţiei din fiecare oraş în parte.

O altă variantă prezentată este asigurarea de credite prin Trezorerie, acolo unde localităţile nu au posibilităţi financiare.

În cadrul deplasării la Bucureşti, primarul Sucevei a purtat discuţii la mai multe ministere privind plata facturilor pentru lucrările realizate prin proiectul Termoficare 2006 – 2020, situaţia privind organizarea licitaţiei pentru 15 autobuze electrice unde liderul de proiect este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în ceea ce priveşte plata lucrărilor realizate prin PNDL constând în modernizarea străzii Vasile Bumbac, recepţia blocurilor construite prin ANL, dar şi în ceea ce priveşte construirea unui bloc pentru angajaţii din instituţii publice.

Municipalitatea suceveană este în prezent în situaţia de a majora preţul de producţie al agentului termic produs de Bioenergy în condiţiile în care producătorul de energie termică susţine că nu poate păstra actualul preţ, pentru că lemnul de foc nu mai este considerat biomasă, şi că va produce agent termic doar cu gaz natural.

Primarul Sucevei a declarat că preţul gigacaloriei va fi în continuare subvenţionat de municipalitate, iar populaţia va plăti 240 de lei pentru o gigacalorie, estimând că preţul de producţie, transport şi distribuţie va atinge 400 de lei.

Diferenţa de preţ, care este estimată la 15 milioane de lei, va trebui achitată de municipalitate, iar pentru a obţine aceşti bani, primarul a solicitat sprijinul ministrului de Finanţe. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: