De ziua celor cărora nu le putem mulţumi destul

Bătălia din Dealul Spirii, 13 septembrie, revoluţie, 1848, 166 de pompieri viteji, luptă, morţi, imperiul otoman… ar fi cuvinte de căutare pe internet, pentru cei care habar  nu au ce înseamnă data de 13 septembrie, în memoria naţională a statului român. 13 septembrie este Ziua Pompierilor.

La faţa locului, în 2018, ieri, 13 septembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, autorităţile locale au plecat cu recunoştinţă şi mulţumire fruntea, în faţa istoriei, dar mai ales în faţa militarilor cărora nu le putem niciodată mulţimi destul.

Personal, i-aş fi dorit pe pompieri defilând în centrul oraşului, de ziua lor, aplaudaţi de mii de perechi de palme, ale măcar jumătate din populaţia judeţului Suceava. Sărbătoarea s-a desfăşurat însă, ca în toţi ceilalţi ani, pe strada din faţa ISU.

Au fost acolo prefect Mirela Adomnicăi, care a transmis mesajul ministrului de interne Carmen Dan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc, primarul Ion Lungu şi probabil toţi reprezentanţii instituţiilor locale sucevene, evident onoraţi de invitaţii. Discursurile au fost scurte şi la obiect, fiecare vorbitor recunoscând importanţa vitală a muncii salvatorilor suceveni.

„Va adresez rugămintea să rămâneţi aceeaşi echipă. Pe dumneavoastră contez  în primul rând pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. La mulţi ani, pompieri!” a fost mesajul prefectului Sucevei, Mirela Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: