CNAIR are o nouă estimare pentru finalizarea modernizării DN 18: luna decembrie

 > Compania menţionează însă că fondurile alocate sunt insuficiente

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a apreciat, în raportul pe luna septembrie privind stadiul lucrărilor de modernizare a reţelei de drumuri naţionale, că finalizarea lucrărilor la modernizarea DN 18 între Iacobeni şi Cârlibaba va fi în luna decembrie a.c. Totodată precizează că nu sunt fonduri suficiente, deşi premierul Viorica Dăncilă a afirmat că la rectificarea bugetară vor fi alocaţi bani pentru încheierea lucrărilor.

Astfel, în raportul pentru luna septembrie privind stadiul proiectelor în derulare, în ceea ce priveşte reabilitarea DN 18, pentru ambele loturi aflate în execuţie pe teritoriul judeţului Suceava se face menţiunea „Buget insuficient efectuării plăţilor către antreprenor”.

Potrivit acestui raport, la reabilitarea DN18 lot 3 Şesuri – Cârlibaba de la km 180+850 la km 199+400, proiect realizat prin Banca Europeană de Investiţii etapa a VI-a în valoare de 54.29 milioane de lei, realizat de asocierea SC Autotehnorom SRL – SC OPR Asfalt SRL – SC Rutier Conex XXI SRL, unde lucrările au început în data de 14 septembrie 2015 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 25 mai 2018, termenul de execuţie estimat este decembrie 2018. Au fost executate 77.00%  din lucrări şi s-au decontat 59.45% din lucrări, dar că bugetul este insuficient efecturării plăţilor către antreprenor.

La celălalt tronson al DN 18, respectiv lot 4 Cârlibaba – Iacobeni, de la km 199+400 la  km 220+088, realizat de Asocierea SC Autotehnorom SRL  – SC OPR Asfalt SRL – SC Procard SRL, cu o valoare de 59.84 milioane de lei, se arată că lucrările au fost executate în proporţie de 30%, dar că s-au făcut deconturi pentru 24,3% din lucrări.

La acest tronson lucrările au început în 28 iulie 2016 şi ar fi trebuit să se încheie în 22 august 2018, dar termenul estimat este decembrie 2018.

Şi la acest tronson se menţionează că bugetul este insuficient efectuării plăţilor către antreprenor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la 2 august că la rectificarea bugetară urma să fie alocate fonduri suplimentare pentru Ministerul Transporturilor şi că se asigură finanţarea pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a drumul naţional DN 18. „Pentru prima dată în ultimii patru ani, transporturile vor primi bani în plus la rectificarea bugetară… Se asigură sumele necesare pentru finalizarea modernizării DN 18 pe segmentul Baia Mare – Sighetu Marmaţiei – Iacobeni” a declarat atunci Viorica Dăncilă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: