Prefectura Suceava anunţă program de lucru normal joi şi vineri la serviciile de paşapoarte, permise auto şi înmatriculări auto

 Prefectura Suceava a anunţat, luni, că serviciile publice comunitare pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi Regim Permise şi Înmatriculare Vehicule vor avea program normal de lucru în zilele de 16 şi 17 august 2018.

Decizia de a păstra programul de lucru normal în zilele de 16 şi 17 a.c. pentru cele două servicii publice din cadrul prefecturilor a fost luată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că luna august reprezintă o perioadă de vârf din punct de vedere al cererilor de eliberare a documentelor de călătorie, permise de conducere şi înmatriculare vehicule.

De menţionat că în data de 15 august aceste servicii nu vor avea program de lucru cu publicul. Persoanele care doresc să depună cererile de eliberare a documentelor în zilele de 16 şi 17 a.c. trebuie să aibă în vedere că unităţile de trezorerie nu au program de lucru în zilele respective. Astfel, taxele trebuie achitate la unităţile de trezorerie înainte de 15 august sau prin celelalte metode admise prin lege: online, la oficiile poştale sau la unităţile CEC Bank.

Prefectura Suceava mai arată că în perioada 9-31 august 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava programul de lucru cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 8,30-18,30, de luni până vineri. Decizia privind modificarea programului de lucru la serviciul menţionat a fost dată prin Ordin de Prefect, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi având în vedere numărul tot mai mare de solicitări de înmatriculare şi autorizare vehicule.

Măsura de prelungire a programului de lucru a fost luată în urma unei analize, care a avut în vedere „intervalul de timp disponibil pentru programarea online, volumul de înmatriculări programate şi efectuate în perioada iunie-octombrie 2018, numărul cărţilor de identitate a vehiculelor emise de către RAR, în perioada iunie-august, şi personalul încadrat”. De asemenea, s-a avut în vedere „necesitatea tratării cu prioritate a tuturor solicitărilor persoanelor fizice şi juridice de înmatriculare a vehiculelor noi, astfel încât data primei înmatriculări ce se va tipări pe certificatul de înmatriculare să nu depăşească data limită de 31 august 2018”.

Programul de lucru a fost prelungit, prin Ordin de Prefect, şi la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple unde, începând cu data de 31 iulie 2018 şi până la data de 31 august 2018, activitatea se desfăşoară între orele 8.30-18.30, de luni până vineri, şi între orele 8 şi 16 la punctul mobil de lucru de la Rădăuţi.

S-a avut în vedere că numărul cetăţenilor care solicită paşapoarte în perioada menţionată este mai ridicat comparativ cu restul anului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: