(J)unghiuri politice

E în stare opoziţia să preia stindardul schimbării şi să îl planteze pe acoperişul Palatului Victoria după alegeri?

> Mihai Chira

Au fost protestele aşa-zisei DIASPORA. 10 august 2018 va rămâne într-un fel sau altul o dată de referinţă. Pentru fiecare dintre noi însă va însemna altceva.

Ce a fost la Bucureşti s-a văzut, aşa cum ştiu doar televiziunile care transmit din capitala ţării să pună pe tavă un eveniment de o asemenea amploare.

Despre manipularea prin imagini şi emoţii o să discutăm cu altă ocazie.

La câteva zile de la evenimente se impun câteva întrebări.

La ce a folosit toată agitaţia? Ce se schimbă cu adevărat în România? Se schimbă ceva? E în stare opoziţia să preia stindardul schimbării şi să îl planteze pe acoperişul Palatului Victoria după alegeri?

Personal cred că în momentul de faţă pentru PNL, cel mai mare şi mai important partid de opoziţie, protestul DIASPOREI a fost de fapt un deranj. Majoritatea liderilor PNL sunt în concediu (unii poate chiar din ianuarie 2017). Şi chiar dacă nu ar fi fost, cine putea să îşi asume rolul de lider autentic, să preia doleanţele DIASPOREI, să le pună sub formă de manifest şi să înceapă o schimbare autentică?

În momentul de faţă PNL pare a fi anesteziat. Liderii săi sunt fără vlagă şi fără idei.

Protestele din Piaţa VICTORIEI ar fi trebuit să fie pentru PNL un fel de cherosen. Numai că PNL funcţionează pe motorină în momentul de faţă.

Ciudat este faptul că şi acum, după foarte mulţi ani, asistăm la sindromul (speranţă) „Băsescu are pregătit ceva”! Este acelaşi fel de a vedea lucrurile ca şi pe vremea când Traian Băsescu era preşedintele României şi când toţi cei de pe dreapta politică nu făceau şi nu spuneau nimic, în aşteptarea „marelui” moment când preşedintele va scoate din joben o (un) situaţie/eveniment care va schimba cursul istoriei şi ei vor rămâne la guvernare.

S-a dovedit că Traian Băsescu nu e HOUDINI. La fel cum PNL va trebui să înţeleagă că nici Klaus Iohannis nu ştie şi nu poate face minuni.

Dacă PNL va înţelege că societatea românească cere o opoziţie puternică, serioasă, nemanelizată şi o voce de urmat, va avea şanse. Dacă nu, vom asista în continuare la puseurile diasporenilor şi la manipulări grosolane. Şi la nimic concret pe plan politic.

Pentru că protestul DIASPOREI nu poate schimba NIMIC dacă nu există şi un vot pe măsură. Iar asta presupune mult mai mult şi sigur nu începe cu MU …şi se termină cu PSD!.. Ăsta nu e program de guvernare!

Poate că PNL ar trebui să priceapă că Iohannis nu va face minuni, ci invers!

Dacă nu… vom rămâne doar cu sloganul! Şi cu HOUDINI!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: