„Păşeşte în istorie…”

 > Elevi ai unei şcoli din judeţul Ialomiţa, participanţi la un proiect educaţional desfăşurat în Cetatea lui Ştefan

 La Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfăşura astăzi o ediţie specială a proiectului educaţional-concurs „Păşeşte în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare”.

„Activităţile proiectului educaţional, structurate pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, au stârnit interesul cadrelor didactice şi a celor 37 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Slobozia, judeţul Ialomiţa, participanţi la Tabăra de istorie de la Voroneţ, care se desfăşoară în perioada 29.7.2018 – 3.8.2018. Astfel, Muzeul Bucovinei va pregăti o ediţie a proiectului educaţional pentru a răspunde solicitării coordonatorilor elevilor din judeţul Ialomiţa” a precizat Iuliana Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare în cadrul Muzeului Bucovinei.

Iuliana Roşca a arătat că echipele de elevi participante se vor întrece în probele deja consacrate ale concursului, precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeaşi tematică, probă de recunoaştere a unor obiecte medievale pe care le vor denumi şi vor explica utilitatea lor.

„Scopul proiectului educaţional este acela de promovare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi de îmbogăţire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoştinţelor şi noţiunilor despre perioada medievală, despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, şi nu în ultimul rând, cel de atragere a publicului tânăr către muzeu – ca variantă de petrecere a timpului liber” a menţionat Iuliana Roşca. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: