Primăria Suceava alocă 250.000 lei

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” este finanţat cu 250.000 lei de Primăria municipiului Suceava, după ce consilierii locali au aprobat asocierea între municipalitate şi Muzeul Bucovinei.

În şedinţa ordinară a Consiliului Local Suceava de joi, 26 iulie a.c., executivul local a aprobat, în unanimitate, alocarea sumei de 250.000 lei pentru cea de-a XII-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, care se va desfăşura în perioada 16-19 august a.c., în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Potrivit proiectului, vor fi susţinute 50 de spectacole medievale pe zi, pe toată durata festivalului, de către 35 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară, ce însumează 500 de artişti.

„Având în vedere că anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, în Anul Centenarului festivalul va avea o temă specială, fiind invitate trupe străine de actori profesionişti şi amatori, din Cehia, Polonia, Italia, Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Ucraina”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: