Primele tiruri care traversează România pe calea ferată între Ucraina şi Bulgaria au plecat ieri din staţia Dorneşti

Primele tiruri care traversează România pe calea ferată între Ucraina şi Bulgaria au plecat ieri din staţia Dorneşti

> Niculai Bosancu: Vom avea astfel de transporturi în funcţie de comenzi, avem două trenuri pregătite

 Primele tiruri care traversează România pe calea ferată între Ucraina şi Bulgaria au plecat ieri, la ora 0.38, din staţia Dorneşti, cu un tren special, urmând să ajungă în Ruse la ora 16. Trenul a fost încărcat cu tiruri miercuri seara.

Consilierul personal al directorului general al CFR Marfă, suceveanul Niculai Bosancu, a declarat miercuri pentru News Bucovina că primul tren de transport combinat Rollende-Landstrassen (RO-LA) pe ruta Dorneşti – Giurgiu – Ruse şi retur, conţinea 20 de vagoane cu 20 de tiruri din Ucraina. Acesta a plecat ieri, la ora 00.38 din Dorneşti, pentru a ajunge la Ruse la ora 16, în aceeaşi zi. El a spus că trenul urma să fie încărcat cu alte autocamioane, spre a pleca apoi dinspre Ruse spre Dorneşti.

Bosancu a adăugat că, ulterior, staţia de încărcare a tirurilor va fi la Siret şi că se fac deja pregătiri în acest sens. El a precizat că vor fi realizate astfel de curse în funcţie de cerere şi că se aşteaptă ca proiectul să atragă transportatorii.

„Avem două trenuri pregătite” a explicat consilierul personal al directorului general al CFR Marfă.

El a arătat că CFR Marfă deţine 160 de vagoane cu care se poate face un asemenea transport şi că 44 dintre ele sunt verificate.

Bosancu a menţionat că CFR Marfă are un partener care preia cererile pentru acest tip de transport.

El a subliniat că 60% dintre costuri sunt asigurate de Ministerul Mediului prin Fondul de Mediu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: