Peste 50 de poliţişti, jandarmi, lucrători ISU şi voluntari au căutat o noapte întreagă o octogenară dispărută de acasă

 > Femeia, în vârstă de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, din comuna Ciprian Porumbescu, a fost găsită la aproximativ un kilometru de domiciliu

Peste 50 de poliţişti, jandarmi, lucrători ISU şi voluntari au căutat în noaptea de vineri spre sâmbătă o bătrână de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, din comuna Ciprian Porumbescu, care a dispăruse de acasă.

Potrivit Poliţiei Judeţene, vineri, în jurul orei 22.30, poliţiştii SPR 9 Moara, au fost sesizaţi direct de un bărbat din Suceava care a anunţat că o rudă a sa, respectiv o bătrână de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit.

Din primele verificări efectuate a rezultat că bătrâna locuieşte împreună cu fiul său şi familia acestuia, în comuna Ciprian Porumbescu. Femeia este diagnosticată cu multiple afecţiuni medicale, iar vineri, la ora 16.30, a ieşit din curte pentru a se plimba pe imaşul din faţa locuinţei, cum obişnuieşte.

În jurul orei 17, fiul a observat că mama sa nu se află pe imaş, astfel că a mers să o caute şi, totodată, a alertat rudele, cărora le-a solicitat sprijinul. Au căutat-o cu toţii până în jurul orei 21.30, când au sesizat poliţia.

 Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au efectuat căutări în zonă şi au solicitat sprijinul echipajelor din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, a echipajelor de jandarmi din cadrul IJJ Suceava şi lucrătorilor ISU Suceava, deoarece în zonă se află un pârâu cu o vegetaţie bogată, iar terenul este accidentat. La căutări au fost mobilizaţi şi 15 voluntari.

După aproximativ 8 ore de căutări neîntrerupte desfăşurate de peste 50 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari, în dimineaţa de sâmbătă, la ora 6, bătrâna dispărută a fost găsită în grădina unei locuinţe din comuna Ciprian Porumbescu, locuinţă situată la o distanţă de aproximativ un kilometru de domiciliu.

Femeia nu prezenta leziuni fizice, nu a fost victima vreunei infracţiuni, însă s-a solicitat intervenţia unui echipaj medical pentru a o transporta la UPU Suceava în vederea internării la Secţia Psihiatrie Burdujeni, fiind preluată de un echipaj medical din cadrul UPU Suceava şi transportată la UPU Suceava, pentru investigaţii amănunţite.

În acest caz s-a luat legătura cu personalul medical, urmând ca, după efectuarea tuturor consultaţiilor necesare, să se ia în calcul şi solicitarea Poliţiei ca aceasta să fie internată la Secţia de Psihiatrie Burdujeni, precizează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: