„Luna Diasporei” începe în 28 iulie, cu poveşti de succes ale unor suceveni plecaţi în străinătate

> Pe parcursul lunii vor fi organizate numeroase evenimente între care „Sărbătoarea Diasporei” la Cacica sau „Sărbătoarea Muntelui” în Rarău

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, că programul „Luna Diasporei” din acest an este consistent şi va debuta în 28 iulie cu poveşti de succes ale unor suceveni plecaţi în străinătate.

„«Luna Diasporei» va începe în data de 28 iulie, la Suceava, unde au fost invitaţi să participe oameni care provin din judeţul Suceava şi au poveşti de succes realizate pe mapamond” a spus Flutur.

El a menţionat că sunt circa 20 de confirmări ale unor personalităţi importante care doresc să participe la acest eveniment. „Vrem să le ascultăm povestea de succes. Sunt convins că vor fi modele de urmat de către alţii, dar numărul lor este mult mai mare. M-aş bucura să pot să acord distincţia în Anul Centenar la cât mai multe personalităţi care au astfel de poveşti de succes. Vom avea şi o expoziţie la Muzeul Bucovinei, iar seara un spectacol cu muzică tradiţională la Muzeul Satului Bucovinean. Luna Diasporei are consistenţă şi anul acesta”.

În perioada 3-5 august se va desfăşura Târgul Meşterilor Populari în Muzeul Satului, la 4 august se organizează spectacolul aviatic Suceava Air Show, fiind deja amenajate sumar încă două drumuri ce merg spre aeroport, pentru evitarea de blocaje din trafic.

La 5 august se desfăşoară un festival la Dumbrăveni, cu concurs de toacă, iar în perioada 5-12 august se organizează o tabără de creaţie la Vatra Dornei, pentru copiii de etnie română din regiunea Cernăuţi. La 8 august se desfăşoară o acţiune la Biblioteca Bucovinei, despre copiii românilor din diaspora.

În data de 9 august se vor promova proiecte de tip start-up cu înscrierea în grupuri-ţintă, iar la 14 august se va desfăşura, la Putna „Trasee eminesciene”, urmând ca în 15 august să se desfăşoare proiectul „Pelerin în Bucovina”, dar şi „Sărbătoarea Diasporei” la Cacica, „Sărbătoarea Minorităţilor” la Moldoviţa sau Festivalul Păstrăvului la Ciocăneşti.

În perioada 16-19 august se va desfăşura Festivalul de Artă Medievală, ajuns la a XII-a ediţie, la care vor fi invitate trupe din ţară şi din străinătate, în perioada 24-26 august Bucovina Rock Castle şi în 26 august Sărbătoarea Muntelui în Masivul Rarău. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: