Cinci copii şi doi adulţi din judeţul Iaşi, cazaţi la o pensiune din Pojorâta, au ajuns la spitalul câmpulungean cu simptome de toxiinfecţie alimentară

> DSP Suceava a declanşat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cauzele îmbolnăvirii acestora

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a declanşat o anchetă epidemiologică după ce cinci copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani şi doi adulţi din judeţul Iaşi, care fac parte dintr-un grup organizat de turişti, cazaţi la o pensiune din Pojorâta, au ajuns la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi pacienţii fiind externaţi în cursul zilei de ieri.

Directorul medical al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Adrian Cosinschi, a declarat, ieri, că pacienţii s-au prezentat la această unitate cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar trei dintre ei au rămas internaţi sub observaţie în Secţia de Boli Infecţioase. El a precizat că aceste cazuri au fost raportate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că în cursul serii de miercuri trei copii dintr-un grup organizat de turişti din judeţul Iaşi, grup format din 23 de copii şi cinci adulţi, care erau cazaţi la o pensiune din Pojorâta, au ajuns la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu forme uşoare de toxiinfecţie alimentară şi au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase, unde au primit tratament simptomatic şi de reechilibrare hidro-electrolitică. Alţi doi copii şi doi adulţi au ajuns la aceeaşi unitate în cursul dimineţii de ieri.

Ea a precizat că pacienţii au fost externaţi ieri, la cerere, în stare ameliorată, şi s-au întors la pensiunea unde era cazat grupul din care fac parte.

Medicul epidemiolog a menţionat că a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cauzele îmbolnăvirii, fiind anunţată, totodată, şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

„Aşteptăm rezultatele analizelor de laborator” a spus medicul Cătălina Zorescu.

La rândul său, şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat că pacienţii prezentau dureri abdominale, greaţă şi vărsături, simptomele apărând după masa de prânz de miercuri. El a spus că echipa DSP care s-a deplasat la pensiunea unde era cazat grupul din Iaşi a recoltat şapte probe de alimente şi probe de apă din sursa proprie a unităţii şi a efectuat cinci teste de sanitaţie.

Sădean a precizat că personalul pensiunii avea efectuat examenul medical periodic. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: