Durere fără seamăn în sânul unei familii din Păltinoasa

Două surori s-au stins din viaţă, fiind înghiţite de apele râului Moldova

> Minorele merseseră ieri la scăldat împreună cu o prietenă din sat > Tragedia s-a petrecut sub ochii celei din urmă, care, de altfel, a şi sunat la 112

O tragedie incomensurabilă a lovit crunt, pe parcursul zilei de ieri, o familie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, după ce două inimi nevinovate s-au oprit pentru totdeauna. Vorbim despre copiii familiei, două surori de 13 şi, respectiv, 16 ani, care au plătit cu viaţa dorinţa de a se răcori făcând o baie. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale unei prietene de-a victimelor, ea fiind de altfel şi cea care a sunat la numărul 112, anunţând incidentul.

A sărit să-şi ajute sora, dar nu a mai ieşit nici ea la suprafaţă…

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, tragedia a avut loc în jurul orelor prânzului. Cele trei fete, surorile şi prietena acestora, au decis să meargă la râul Moldova ce trece prin localitatea de domiciliu pentru a se scălda. Nimic nu anunţa că în doar câteva clipe o durere de nedescris va cuprinde întreaga comunitate. Dar asta s-a întâmplat după ce, în timpul jocului, sora cea mai mică a dispărut sub ape, iar adolescenta în vârstă de 16 ani a sărit disperată după ea. Din păcate, niciuna dintre ele nu a mai ieşit la suprafaţă.

Imaginile de coşmar au determinat-o pe prietena victimelor să sune după ajutor, iar în doar câteva minute pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au început căutările în perimetrul în care au fost văzute ultima oară cele două surori, cu ajutorul unei bărci pneumatice şi în prezenţa paramedicilor SMURD pregătiţi să intervină.

O oră de căutări şi o oră de rugi înălţate către cer

Potrivit informaţiilor obţinute de la slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, eforturile susţinute depuse de pompieri au făcut ca, în aproximativ 45 de minute de la anunţarea nefericitului incident, sora cea mică să fie găsită şi scoasă din apă. Victima a fost preluată de echipajul SMURD care a demarat imediat manevrele de resuscitare în speranţa readucerii minorei la viaţă. După alte 15 minute, şi adolescenta a fost găsită şi adusă la mal, unde a fost predată echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean venite între timp în sprijin. A mai urmat apoi o oră de eforturi zadarnice şi de rugi fierbinţi înălţate către cer de părinţii celor două copile, ai căror ochi în lacrimi sperau l-a o minune din partea cadrelor medicale. Din păcate, finalul intervenţiei a fost unul nefericit. După zeci de minute de manevre de resuscitare nu s-a mai putut decât să se declare decesul celor două tinere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: