Concursul de titularizare

61 de cadre didactice au absentat de la proba scrisă

> 50 s-au retras din examen după ce au primit subiectele

 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, miercuri, că la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor/ catedrelor complete/ incomplete, vacante/ rezervate au absentat 61 de candidaţi, iar alţi 50 s-au retras din examen după ce au primit subiectele; ulterior 607 candidaţi au predat tezele.

El a spus că la acest concurs s-au înscris 763 de candidaţi, însă o parte dintre ei nu au mai participat la probele practice/ orale şi la inspecţiile speciale la clase desfăşurate în perioada 10 mai – 29 iunie, astfel că la proba scrisă a examenului de titularizare erau aşteptaţi miercuri 718 candidaţi din judeţul nostru.

De precizat este că proba scrisă a examenului de titularizare s-a desfăşurat în centrele de examen organizate la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din municipiul Suceava.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a scos la concurs în acest an 872 de de posturi/ catedre complete/incomplete, vacante/rezervate.

Conform ISJ Suceava, din totalul posturilor scoase la concurs, 96 sunt posturi vacantate pe perioadă nedeterminată, dintre care 69 de posturi sunt în unităţi de învăţământ din mediul urban şi 27 în mediul rural, iar alte 776 sunt posturi vacantate pe perioadă determinată, având viabilitate mai mică de 4 ani. Din totalul celor 776 de posturi cu viabilitatea mai mică de 4 ani, 606 sunt vacante (333 complete şi 273 incomplete) şi 170 sunt rezervate (103 complete şi 67 incomplete). Alte 96 de posturi au viabilitatea mai mare de 4 ani, dintre care 19 sunt pentru disciplinele tehnice, 15 pentru educatoare, 11 pentru învăţătoare, nouă pentru disciplina matematică, şase pentru învăţământul special, opt pentru disciplina educaţie fizică şi sport de specialitate, câte patru posturi pentru disciplinele educaţie fizică şi sport şi informatică, cinci posturi pentru discipline din domeniul artă, câte trei posturi pentru Cluburi ale copiilor şi disciplina fizică etc.

Rezultatele obţinute de candidaţi la proba scrisă a concursului vor fi comunicate pe 17 iulie, înregistrarea contestaţiilor fiind prevăzută pentru perioada 17-18 iulie, soluţionarea contestaţiilor – în perioada 18-23 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 24 iulie.

Potrivit calendarului, în data de 25 iulie va avea loc repartizarea candidaţilor care au obţinut media de repartizare minim 7 pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Pe 26 iulie se va desfăşura repartizarea candidaţilor cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii în concurs, care au obţinut media de repartizare de minim 7, pe posturi didactice/ catedre vacante indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: