Peste 10.000 de operaţiuni de înmatriculare în ultimele 3 luni

 > Prefectul Mirela Adomnicăi: Evaluarea trimestrială confirmă necesitatea înfiinţării unui ghişeu la liber

 Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare Vehicule a efectuat peste 10.000 operaţiuni de înmatriculare în trimestrul II al acestui an, potrivit statisticii oficiale, ceea ce confirmă, potrivit prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, necesitatea înfiinţării unui ghişeu la care nu este nevoie de programare online.

Astfel, potrivit statisticii, în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare Vehicule, cei nouă lucrători de la ghişeele compartimentului Înmatriculări şi evidenţa vehiculelor rutiere au desfăşurat 10.479 operaţiuni de înmatriculare în circulaţie a vehiculelor, din care doar 838 sunt cu data fabricaţiei sub 5 ani, 3999 transcrieri, 26 operaţiuni de înmatriculare temporară.

„În perioada la care facem referire, au fost procesate 10.309 certificate de înmatriculare, din care 648 sunt preschimbări de documente. Au fost atribuite 4692 autorizaţii provizorii şi plăci pentru vehiculele autorizate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizaţi. Totodată, au fost operate 789 radieri auto din evidenţe din diferite cauze: schimbarea caroseriei, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furt, export” se arată în statistică.

Totodată, se menţionează că în intervalul de timp analizat nu au fost întocmite documente premergătoare de cercetare penală pentru instrumentarea săvârşirii unor infracţiuni.

Mai mult, numărul audienţelor desfăşurate la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pentru reprogramări examinare şi diverse solicitări de înmatriculare, a crescut simţitor în perioada menţionată, la 3.320 audienţe în trimestrul II, faţă de 1861 audienţe în primul trimestru al acestui an.

Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că această statistică rezultată din evaluarea trimestrială a activităţii SPCRPCIV confirmă necesitatea măsurii de înfiinţare a unui ghişeu la liber, începând cu data de 27 iunie a.c, ghişeu care va funcţiona până la data de 1 octombrie 2018.

„Se ajunsese la situaţia în care ponderea înmatriculărilor efectuate în urma audienţelor – pentru a veni în sprijinul cetăţenilor cărora le expiră valabilitatea certificatului RAR înainte de data programării online – era aceeaşi cu cea a înmatriculărilor efectuate în urma programărilor on-line, iar ceea ce trebuia să fie o excepţie devenise regulă. Mai mult decât atât, cei care îşi soluţionau solicitarea de înmatriculare în urma audienţei nu-şi mai anulau programarea online, decalând astfel, în mod artificial, intervalul de programare” a declarat prefectul Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: